ponedeljek, 24. avgust 2015 ob 08:00

»Naredi spremembo! Da ne ostane le pri dobrih namenih«

Kreativni odgovori na omejenost naravnih virov« in obsega vsa področja varstva okolja in trajnosti.
Kolikokrat nameravamo storiti kaj novega, a vendar ostanemo zvesti starim navadam. Družbene in politične spremembe pa je še težje doseči. A razvoja ni brez spreminjanja, kar pomeni, da se moramo odpovedati starim navadam in poskusiti novo. V Alpah imamo dovolj izkušenj in poznamo dovolj dobrih primerov, kako skromnejše živeti. Edini pogoj zato je: spremeniti moramo sami sebe in svoje vedenje. Kaj preprečuje, da bi - mi, alpski prebivalci in prebivalke - živeli bolj po trajnostnih načelih? Kaj potrebujemo, da bomo »stvari napravili drugače« in kaj lahko naredimo, da se osvobodimo iz mreže konzumne špirale?

»Naredi spremembo! Da ne ostane le pri dobrih namenih« - je tematsko nadaljevanje teme lanskoletne strokovne konference »Dobro življenje v Alpah.

Med drugim bo švicarka Annette Jenny, vodja projektov pri econcept AG v Zürichu, predavala o spoznanjih okoljske psihologije in o pospeševanju okolju prijaznega vedenja. V soboto se soočamo s temo »spreminjanja« preko aktivnega preizkušanja treh različnih ekskurzij. Ključ za kakovostno življenje in prihodnost v Alpah so spremenjeni načini življenja in spreminjanje navad.


22.02.2020