četrtek, 24. september 2015 ob 09:00

Vabilo na srečanje varuhov gorske narave in gorske straže

Tokrat smo se odločili, da vsakoletno srečanje združimo s podelitvijo diplom letošnjim udeležencem tečaja za varuha gorske narave.

Srečanje bo na Planinskem domu pri Krnskih jezerih. V priponkah so priloženi zemljevidi treh možnih pristopov in sicer:

  • Iz smeri Komne: koča pri Savici - dom na Komni - koča pod Bogatinom - Bogatinsko sedlo - Za Lepočami (4 h 30 min)
  • Iz smeri Lepene: dom dr. Klementa Juga v Lepeni – planinski dom pri Krnskih jezerih - Za Lepočami (3 h) 
  • Iz smeri Tolmina: planina Kuhinja - Krnska škrbina - Krnsko jezero - Za Lepočami (4 h 45 min).

Kratek opis programa
V soboto ob 14. uri se zberemo Za Lepočami. Po uvodnem pozdravu predstavnika KVGN bomo prisluhnili domačinu, ki nas bo na kratko seznanil z dogodki, ki so se dogajali na tem področju pred 100 leti. Potem se bomo skupaj spustili do Planinskega doma pri Krnskih jezerih. Oskrbnik nam bo povedal nekaj podatkov o planinskem domu in nam pokazal čistilno napravo. Okrog 18. ure bo čas za večerjo. Po večerji bomo prisluhnili kratkim predstavitvam seminarskih nalog letošnjih tečajnikov. Seveda bo vmes tudi dovolj časa za klepet in druženje.

Nedeljsko jutro bomo začeli z zajtrkom ob 8. uri. Potem bomo prisluhnili predavanju biologinje. Okrog 11. ure bo sledila podelitev diplom novim varuhom gorske narave. Program bomo zaključili s kosilom, kajti čakala nas bo še vrnitev do izhodišča.

Potrebna oprema
Vremenu primerna obutev in oblačila, pijača in prehrana za čas hoje, pohodne palice, rjuha ali spalna vreča 

Cena prenočišča in hrane

Vsi, ki boste prišli v soboto, plačate 20 €. V ceno je zajeta večerja, zajtrk, kosilo in nočitev. Tisti, ki se nam boste pridružili v nedeljo samo na kosilu, ne plačate nič. Pijačo pa plača vsak sam.

 

S seboj imejte rjuhe. V kolikor boste koristili posteljnino v koči, boste morali doplačati 2,5 € za ekološko posteljnino. 

Prijava
Prosimo, da se prijavite do srede, 30. septembra 2015 Dušanu Prašnikarju na telefon 01 43 45 683 ali na elektronski naslov dusan.prasnikar@pzs.siOb prijavi sporočite ali pridete na srečanje v soboto ali v nedeljo. Ne pozabite omeniti izhodišča ter morebitno željo po vegetarijanski prehrani.
22.02.2020