sreda, 25. september 2019 ob 08:45

4. otroški naravovarstveni tabor PD Nova Gorica

Odsek za varstvo gorske narave Planinskega društva Nova Gorica je med 27. julijem in 3. avgustom izpeljal že 4. tradicionalni vseslovenski naravovarstveni tabor. Ta je namenjen aktivnemu preživljanju prostega časa otrok, poseben poudarek pa je na ohranjanju narave.
Letos smo bili v Beli krajini, ob reki Kolpi. Otroci in odrasli smo se, poleg kopanja in druženja, na zanimiv in praktičen način poučili o različnih rastlinskih in živalskih vrstah, njihovih vlogah in pomenu v naravnem okolju. Čeprav je kakšen dan deževalo, nam ni zmanjkalo dela in smo se preizkusili v raznih ročnih spretnostih. Izdelali smo naravno domače milo in iz barvnega papirja zgibali embalažo zanj, iz naravnih materialov, ki smo jih nabrali med sprehodom v gozdu, smo naredili ladjice, sestavili smo hišice za žuželke, veslali s kanuji in še marsikaj drugega. Ves teden smo tudi uživali v lokalno pridelani hrani in pristni domači kuhinji.

pd_nova_gorica_naravoslovni_tabor_2019_arhiv_pd_ng__1_

Organizatorji že načrtujemo tabor in nove aktivnosti za naslednje leto in lepo vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo pri raziskovanju in varovanju narave.

PD Nova Gorica
20.09.2020