četrtek, 21. maj 2020 ob 09:30

Poletni naravovarstveni tabor za osnovnošolce | razpis

Komisija za varstvo gorske narave PZS in Odsek za varstvo gorske narave PD Nova Gorica vabita na poletni naravovarstveni tabor za osnovnošolce, ki jih zanima narava in uživanje v njej ter njeno preučevanje ali varovanje. Taborilo se bo ob reki Nadiži med 26. julijem in 1. avgustom 2020.
Opazovali bomo razne živalce in rastlinice, tudi zdravilne, se čudili čarom nočnega neba, prisluhnili zvokom gozda, odkrivali veščine preživljanja prostega časa v naravi, se razmigali skozi igro, zapeli ob tabornem ognju, ponagajali vrstnikom, se nasmejali ob družabnih igrah in ...no, nekaj pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

Ja, tale tabor je res tako kul, da bi ga bilo res škoda zamuditi.

KDAJ: od nedelje, 26. julija, do sobote, 1. avgusta 2019 v šotorih ob reki Nadiži.

KDO: poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem od četrtega do devetega razreda, čemur je program tudi prilagojen. Nekaj dni pred začetkom tabora bo sklican sestanek z udeleženci in starši, kjer vas bomo informirali o ostalih podrobnostih.

S KOM: z varuhi gorske narave, vodniki in mentorji mladinskega odseka ter biologi, ornitologi in ostalimi ljubitelji narave.

PREVOZ: iz Nove Gorice bo organiziran prevoz z avtobusom. Zadnji dan pridejo starši po svoje mlade naravovarstvenike v tabor.

STROŠEK TABORJENJA: 130 €, vključuje avtobusni prevoz (iz Nove Gorice), taborni prostor, rafting, prehrano in celotno organizacijo tabora. Če se prijavi več otrok iz iste družine, jim pripada popust 20 €. Plačilo se izvede na TRR 05100 8010759426, namen tabor VGN ali na sedežu PD Nova Gorica v enem ali dveh obrokih (ob prijavi 70 €, preostanek pa pred pričetkom tabora).

PRIJAVE: izpolnjeno prijavnico (priloga spodaj) pošljete na elektronski naslov planinskod.novagorica@siol.net s pripisom NARAVOVARSTVENI TABOR 2020 ali prinesete na sedež Planinskega društva Nova Gorica (Bazoviška 4, Nova Gorica). Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do 30. junija 2020.

DODATNE INFORMACIJE: Vse dodatne informacije dobite na telefonski številki 040 222 137.

DOC Prijavnica

31.03.2023