nedelja, 27. maj 2012 ob 00:00

Teden gozdov 2012: Povezovanje v gozdu in lesu

Gozd je zakladnica lesa, ki ga v Sloveniji še premalo cenimo. Gozd ni le prijazno domovanje pestre družbe gozdnih prebivalcev, okolje, v katerega se podamo po sprostitev, poduk in gozdne sadeže, ni le varuh podtalnice in občutljivih tal ...
Gozd je tudi in predvsem vir preživetja in preskrbe z lesom. Je zakladnica lesa, katerega v Sloveniji še premalo cenimo in uporabljamo, pa čeprav nas spremlja tako rekoč od zibelke do groba.

Med 21. in 27. majem 2012 poteka vseslovenski Teden gozdov, v katerem pristojni opozarjajo na pomen povezovanja v gozdu in lesu.

Les je nepogrešljiv in nenadomestljiv. Da ga bomo uporabljali v dobro vseh, pa tudi v dobro gozda samega, okolja nasploh in obenem našega gospodarstva, se moramo v gozdu in lesu povezovati prav vsi - gozdarji, lastniki gozdov, izvajalci del v gozdu, lesarji, arhitekti, mizarji in drugi, opozarjajo na Zavodu za gozdove Slovenije.

Vabljeni pa še v soboto, 2. junija 2012, na kolesarjenje »Po skrivnostnih poteh Roga«. V okviru prireditev ob Tednu gozdov 2012 in v počastitev Hufnaglovega letu organizatorji z Zavodom za gozdove Slovenije, OE Kočevje, vabijo kolesarske navdušence na kolesarski izlet. Zbor udeležencev bo tokrat na Žagi Rog, kjer bo začetek in konec vašega druženja. Dostop iz Kočevja skozi Šalko vas in Željne ali pa iz Dolenjskih Toplic mimo Podturna in Podstenic.
Več o kolesarjenju Po skrivnostnih poteh Roga.

Pripravila Zdenka Mihelič

21.05.2024