sobota, 21. september 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 6. maj 2015 ob 08:30, ogledov: 5097

Nove informacijske table v Ospu

Avtor: Matej Ogorevc
Komisija za športno plezanje PZS in Mestna občina Koper sta v Ospu postavili nove informacijske table, ki nagovarjajo športne plezalce, turne kolesarje in ostale obiskovalce k spoštovanju narave, domačinov in že dogovorjenih pravil.
Nobena skrivnost ni, da so se v preteklosti pojavljala trenja med lokalno skupnostjo in obiskovalci vasi. Tudi zato je Komisija za športno plezanje Planinske zveze Slovenije, skupaj z Mestno občino Koper pristopila k urejanju problematike. 
 
V samem Ospu je bila postavljena informacijska tabla, ki v slovenskem in angleškem jeziku nagovarja obiskovalce plezališča Osp in Mišja peč k spoštovanju plezalnega kodeksa in lokalnega prebivalstva. Prav tako so bile na nedovoljenih parkiriščih postavljene opozorilne table, ki označujejo prepoved parkiranja. 
 
Vsi skupaj se moramo potruditi, da športno plezanje, turno kolesarjenje in pohodništvo ne bo prizadelo potreb in želja lokalnih prebivalcev. Potrebno jim je omogočiti normalen dostop do njihovih posesti. Upamo pa, da bomo kmalu uredili in dobili več primernih parkirnih prostorov.
 
Ker prihaja v Osp precej plezalcev tudi iz smeri Italije, na komisiji razmišljajo tudi o postavitvi enake informacijske table tudi na začetku vasi iz smeri Italije.

PDF Vsebina informacijske table (1,4 MB)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000