torek, 18. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 26. junij 2015 ob 14:30, ogledov: 2871

Naravovarstvena ekskurzija na Lovrenška jezera

Avtor: Matej Ogorevc
Varuhi gorske narave in gorski stražarji MDO PD Dolenjske in Bele krajine smo izvedli prvo letošnjo naravovarstveno ekskurzijo in hkrati zaključili že sedmo usposabljanje za gorske stražarje.
V soboto, 20. junija 2015 smo se podali na naravovarstveno ekskurzijo na Lovrenška jezera na Pohorju. Kljub slabši vremenski napovedi je bila udeležba dobra, saj smo do vrha napolnili petdesedsedežni avtobusom, še trije udeleženci pa so se nam priključili na izhodišču, na Rogli. Tam nas je pričakal tudi Darko Lorenčič, sicer tudi član izvršnega odbora KVGN PZS. Predstavil nam je predstavil Pohorje, še posebej pa se je osredotočil na Lovrenška jezera ter rastlinstvo in živalstvo tega območja. Mnogi so prvič videli šotno barje in mesojedo rastlino rosiko, prav vse pa je prevzela lepota gorske narave.
 
Za 17 udeležencev letošnjega usposabljanja za gorske stražarje je bil to tudi zaključek usposabljanja, saj so na ekskurziji prejeli značke in izkaznice.
 
Ekskurzije so se udeležili tudi predsednik MDO PD Dolenjske in Bele Krajine, vodja odbora za varstvo gorske narave MDO PD Dolenjske in Bele Krajine ter predsednika dveh planinskih društev, en podpredsednik ter 6 mladih planincev. Udeleženci so prihajali iz kar osmih planinskih društev omenjenega MDO PD, pridružil pa se nam je tudi član enega izmed zasavskih društev.

Rozi Skobe 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000