petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 9. november 2015 ob 15:10, ogledov: 2033

Redni letni zbor GS in VGN Dolenjske in Bele krajine

Planinsko društvo Metlika | 
Avtor: Manca Ogrin
Gorski stražarji, varuhi gorske narave ter načelniki odsekov VGN smo se na rednem letnem zboru zbrali v petek, 16. 10. 2015, na Krašnjem Vrhu. Organizacija zbora je bila to pot namreč v rokah PD Metlika. Udeležba na zboru je bila kot vedno zelo velika, saj se nas je zbralo kar 52, od tega tudi 5 predsednikov PD in predsednik MDO PD.
Po pozdravu vodje odbora smo nadaljevali z delavnico, peke belokranjske pogače, ki je zaradi njene zajamčene tradicionalne posebnosti ena od 12 zakonsko zaščitenih slovenskih prehranskih proizvodov v Evropski uniji, doma pa je seveda v Beli krajini. Ko je VGN Stanka Bajuk pripravila testo, smo nadaljevali zbor s poročilom vodje Odbora za varstvo gorske narave Rozalije Skobe. Ko je testo vzhajalo, je sledil razrez, premaz in posip belokranjske pogače. Med njeno peko pa so poročali še vsi načelniki odsekov za varstvo gorske narave v PD. Izdelali smo tudi okvirni program dela za leto 2016.

redni_letni_zbor_GS_in_VGN_dolenjske_in_bele_krajine_foto1_mojca_staric.jpg
Redni letni zbor GS in VGN Dolenjske in Bele krajine v znamenju belokranjske pogače (foto Mojca Starič)

Najbolje je prelomiti pogačo s prijatelji. To smo tudi naredili, gostoljubne Belokranjke pa so se potrudile in nas pogostile še z drugimi dobrotami in pijačo iz kleti njihove lepo urejene brunarice.

Rozalija Skobe

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000