sobota, 30. maj 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 6. maj 2016 ob 09:00, ogledov: 3522

Začetek akcije Očistimo gore na Pohorju

Avtor: Manca Ogrin
Spoštovane planinke in cenjeni planinci, brez skrbi, pohorskega povodnega moža Jezernika, o katerem pripoveduje legenda, ne bomo zmotili. A nekaj pravljičnega pridiha vendarle bo. Vstopamo namreč v že sedmo sezono planinsko-čistilne akcije Očistimo naše gore. Začnemo v soboto, 7. maja 2016, pri koči Luka na Mariborskem Pohorju.
V tradicionalno planinsko čistilno akcijo je iz leta v leto vključenih vse več ljubiteljev narave, ki skrbijo, da bodo v lepotah narave uživale tudi generacije za nami. V šestih letih so obiskovalci našega gorskega sveta v dolino odnesli že več kot 27 ton odpadkov v 150.000 vrečkah.

(P)ostanite tudi vi del planinsko-ekološkega gibanja in se nam pridružite na otvoritvenem dogodku letošnje sezone, ki bo trajala vse do oktobra. Začnemo v soboto, 7. maja 2016, pri koči Luka na Mariborskem Pohorju. Dobimo se ob 10. uri pri vznožju gondolske žičnice Pohorska vzpenjača.

Planinke in planince vseh generacij bomo opremili z zaščitnim znakom akcije – biorazgradljivimi vrečkami, majicami naše akcije in rokavicami. Potem pa se bomo skupaj podali proti koči in ob tem (o)čistili Mariborsko Pohorje. Na vrhu bomo v okviru otvoritvene slovesnosti, ki se bo začela ob 11. uri, nagradili tudi najbolj zavzete nabiralce smeti in pripravili veliko zabave s Špelo Pokeržnik. Vse udeležence čaka tudi planinska malica. Za dobro voljo otrok bo poskrbel Kuža Pazi, otvoritev akcije bo povezoval Tone Fornezzi - Tof, člani Gorske reševalne službe Maribor bodo pokazali, kako poskrbeti za varnost v gorah, Zavod za turizem Maribor se bo predstavil z aktivnostmi Pohorja.

Pohod je nezahteven in primeren za družine, zato pridite v družbi družinskih članov in prijateljev.

Prosimo vas, da se na dogodek prijavite na ocistimo.gore@triglav.si ali s sporočilom na Facebook strani Očistimo naše gore.

Se vidimo »pri Lukeju«!

Zavarovalnica Triglav in ekipa Očistimo naše gore

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...