sobota, 30. maj 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 29. april 2016 ob 09:45, ogledov: 3028

18. redno srečanje varuhov gorske narave in gorske straže MDO PD Koroške

Avtor: Matej Ogorevc
V nedeljo, 17. aprila 2016, je v Planinskem domu Košenjak potekalo vsakoletno srečanje varuhov gorske narave in gorskih stražarjev Meddruštvenega odbora planinskih društev Koroške.
Po pozdravnem nagovoru Marjana Epška, predsednika PD Dravograd, ter Janeza Senice, vodje odbora za varstvo gorske narave, je sledilo predavanje Petra Zajca o problematiki vožnje z motornimi vozili v naravnem okolju s poudarkom na območju Pohorja. Predavatelj nam predstavil tudi predvidene novosti nove zakonodaje s tega področja.
 
Sledilo je poročilo o delu odbora za varstvo gorske narave MDO Koroške, podan je bil še predlog dela za leto 2016. Milan Senica, vodja odseka VGN in GS Planinskega društva Bricnik Muta je predstavil predlog za delo odsekov po posameznih društvih. Podal je tudi nekaj primerov dela omenjenega društva z mladimi planinci.
 
V svečanem delu smo Janezu Juvančiču, dolgoletnemu vodji GS za Koroško predali najvišje priznanje s področja varovanja gorske narave - diplomo dr. Angele Piskernik. Prejel jo je za velik doprinos k ohranjanju gorske narave na Koroškem. Janez Juvančič je diplomo prejel iz rok Janeza Senice, predsednika odbora VGN pri MDO PD Koroške.
 
Mirko Tovšak, vodja MDO PD Koroške je v pozdravnem nagovoru prenesel pozdrave vodstva PZS z željo po uspešnemo delu tudi v bodoče. Na srečanju je bil prisoten tudi vodja odbora VGN za Podravje Rastko Vrečko, ki je izrazil željo po tesnejšem sodelovanju med obema odboroma.
 
Ob malici na zaključku srečanja je sledil sproščen pogovor med člani o problemih, s katerimi se v društvih srečujejo, gorski stražarji pa so potrdili svoje izkaznice. Naslednja letna srečanja bodo v mesecu aprilu in ne več v juniju kot v preteklosti, saj aprilski termin članom bolj ustreza.
 
Ernest Preglav 

Fotogalerija

 Ernest Preglav1 / 3

 Janez Senica2 / 3

 Mirko Tovšak3 / 3

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...