nedelja, 17. november 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 13. maj 2016 ob 17:30, ogledov: 3105

Prvi del 14. tečaja za varuhe gorske narave je pod streho

Avtor: Matej Ogorevc
V soboto, 7. maja smo začeli z letošnjim tečajem za varuhe gorske narave, tokrat že štirinajstim po vrsti. Iz vseh koncev Slovenije se je na Lisci nad Sevnico zbralo 25 ljubiteljev narave, z željo po novih znanjih s področja varovanja (gorske) narave.
Po kratkem uvodu smo prisluhnili prof. Klenovšku, ki nam je predaval o rastlinah in živalih. Skupaj smo se podali na bližnji Lovrenc, si ogledali žal že odcvetelo rastišče Clusijevega svišča, si nabrali energije na energijski točki in se v dežju odpravili nazaj do Tončkovega doma, kjer nas je čakala večerja ter še eno predavanje. Dan smo tako dobro izkoristili. Izvedeli smo marsikaj novega in videli mnogo zanimivosti, ki jih sami po navadi sploh ne opazimo.
 
V nedeljo smo z mag. Hrvojem Oršaničem spoznavali splošne ekološke pojme ter se seznanili s pomenom varovanja in ohranjanja gozdov. Izvedeli smo tudi veliko o delu in pozitivnih rezultatih Kozjanskega regijskega parka, kjer je majhnemu kolektivu z medsebojnim povezovanjem in sodelovanjem z domačini uspelo vzpostaviti pogoje za razvoj, ki temelji na sožitju človeka in narave.
 
Na koncu smo prisluhnili še inšpektorici Andreji Vidali Seznanila nas je s slovenskimi in mednarodnimi zakonskimi predpisi o varstvu narave.
 
V zgodnjih popoldanskih urah smo naše prvo druženje zaključili. Da smo dobro jedli in spali in da nas ni zeblo, je poskrbela ekipa Tončkovega doma na Lisci, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.
 
Zapisala in fotografirala Marta Bašelj

Fotogalerija

 Marta Bašelj

 Marta Bašelj1 / 4

 Marta Bašelj2 / 4

 Marta Bašelj3 / 4

 Marta Bašelj4 / 4

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000