ponedeljek, 16. december 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 10. september 2016 ob 12:00, ogledov: 2270

Ujemi mavrico, če moreš! Fotolov SPM na vremenske pojave

Avtor: Manca Ogrin
Je vaš hobi pohajkovanje po planinskih poteh in opazovanje čudes narave? Ste poklicni obiskovalec gora? Ste opazili na svojih gorskih poteh nenavadno zanimivost, ki jo je ustvarila narava? Ste jo ujeli v objektiv svojega aparata? Uživate, ko lovite nenavadne vremenske pojave v svoj objektiv? Potem je sodelovanje na fotolovu Slovenskega planinskega muzeja kot nalašč za vas.
Vabimo vas, da fotografirate nenavadne vremenske pojave v gorah, kot so na primer toča, igra oblakov, igra barv, ognjena in vodena strela, Elijev ogenj, glorija, megla, sneg, vihar, večkratna mavrica, fatamorgana, led ... in nam fotografije pošljete na naslov neli.stular@planinskimuzej.si ali eli.gradnik@planinskimuzej.si preko WeTransferja ali Dropboxa. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ 4 fotografijami.

Velikost fotografij v jpeg. formatu naj bo vsaj 3000 px po dolgi stranici in 300 dpi.

Fotografije naj bodo označene z naslovom, imenom in priimkom avtorja ter številko sodelujoče fotografije (npr. mavrica.janeznovak.1, nenavadnioblaki.janeznovak.2 …). 

Avtor naj napiše kontaktne podatke (e-naslov, telefonsko številko) in kratek komentar k fotografiji (okrog 200 besed - kje je bila posneta, s kakšnim fotoaparatom, katerega leta, v kakšnih razmerah, posebna občutja ali doživetja pri fotografiranju …).

Pri digitalni obdelavi fotografij so dovoljene osnovne korekcije (barvne in tonske, ostrenje), ne pa digitalna manipulacija v smislu dodajanja ali odstranjevanja elementov fotografij. Dovoljeni so posegi v izgled, ne pa v vsebino fotografij.

Rok za oddajo je do vključno 2. 5. 2017.

Iz prispelih fotografij bomo pripravili razstavo, ki bo popestrila občasno razstavo o fizikalnih, svetlobnih in drugih vremenskih pojavih v gorah, ki jo za drugo leto načrtujemo v Slovenskem planinskem muzeju.

Podelili bomo dve nagradi za najboljši fotografiji po mnenju strokovne komisije in eno nagrado za najboljšo fotografijo po mnenju obiskovalcev našega facebook profila (šteje število všečkov). Fotografije bomo v zmanjšani resoluciji sproti objavljali na našem facebook profilu.

Udeleženci natečaja jamčijo, da so avtorji poslanih fotografij in dovoljujejo, da razpisovalec natečaja njihove fotografije uporablja za namene razstave. 

Razpisovalec se obvezuje, da bo vsaka objavljena fotografija avtorsko označena.

Želimo vam uspešen lov.

Slovenski planinski muzej

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000