ponedeljek, 16. december 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 4. oktober 2016 ob 11:00, ogledov: 1949

Naravovarstveni tabor na Kambreškem za osnovnošolce

Planinsko društvo Nova Gorica | 
Avtor: Matej Ogorevc
Odsek za varstvo gorske narave PD Nova Gorica je v poletnih mesecih organiziral prvi štiridnevni naravovarstveni tabor za osnovnošolce, ki je potekal v Domu vojnih veteranov na Kambreškem. Tabora so se udeležili otroci iz sedmih osnovnih šol, za njih pa so skrbeli varuhi gorske narave, mladinski vodniki, učitelji ter kuharica.
Čudovita narava Kambreškega in Kolovrata ter reke Idrije nam je nudila pogled v rastlinski in živalski svet. Strokovnjak za metulje Borut Kumar nas je spoznaval z vrstami nočnih in dnevnih metuljev ter žuželkami. Ob ptičjem petju smo z ornitologom Jernejem Figljem opazovali ptice. Varuh gorske narave Miro Strosar nas je popeljal v skrivni svet reke Idrije, tam smo spoznali potočnega raka in se kopali v čudovitem tolmunu pod slapom. Z alpinistom Mitjo Filipičem smo prusikarili in se spuščali po vrvi. Zvečer, ko smo bili že utrujeni od dnevnih aktivnosti, smo pesnili himno odseka.
 
Vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tabora se iskreno zahvaljujemo.

pd_nova_gorica_naravovarstveni_tabor_foto_tjasa_lisjak__1_ pd_nova_gorica_naravovarstveni_tabor_foto_tjasa_lisjak__2_ pd_nova_gorica_naravovarstveni_tabor_foto_tjasa_lisjak__4_
Za Odsek za varstvo gorske narave PD Nova Gorica napisala Franka Zega

Slike prispevala Tjaša Lisjak
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000