ponedeljek, 16. december 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 17. oktober 2016 ob 09:00, ogledov: 2308

Toyotin gozd. En hibrid. Eno drevo.

Avtor: Manca Ogrin
Toyota Adria d.o.o. za vsak prodan hibrid zasadi novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije so v Brezovici pri Ljubljani zasadili Toyotin gozd - v okolju, kjer je žled uničil precejšnje število dreves. Namen zasaditve Toyotinega gozda je na najučinkovitejši način približati širši populaciji skrb za okolje in aktivno podpirati in pospeševati razvoj kakovostne in zdrave življenjske kulture.
Toyota Adria d.o.o. in njeni zaposleni so 6. oktobra 2016 kravate in poslovne obleke zamenjali za pohodniška oblačila in čevlje. Zasadili so večje število dreves v okolici Ljubljane v sklopu projekta En hibrid. Eno drevo. Za vsak prodan hibrid bodo tudi v prihodnje zasadili drevo in se na ta način zahvalili svojim kupcem, ki so z nakupom hibrida ravnali družbeno odgovorno.

Toyota Adria d.o.o. v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije sledi skupni ključni točki, trajnostnemu razvoju družbe s poudarjeno skrbjo za biotsko raznovrstnost.

en_hibrid_eno_drevo_foto_toyota
Toyota Adria d.o.o. in njeni zaposleni so v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije zasadili večje število dreves v okolici Ljubljane. (foto arhiv Toyote Adria)

"Na tovrstne projekte smo v Toyoti še posebej ponosni in obljubljamo, da današnja akcija ne bo enkraten dogodek, temveč bomo za saditev dreves skrbeli kontinuirano ter si prizadevali, da čim več strank navdušimo za nakup hibridov ter posledično zasadimo tudi veliko dreves,"
je povedal direktor Toyota Slovenije Primož Tiringar.

Z njimi pa je bil tudi Dušan Prašnikar, strokovni sodelavec PZS, ki je dejal: "V smernicah delovanja Planinske zveze Slovenije imamo poudarjeno spoštovanje in odgovornost do gorskega sveta in celotne narave. Sajenje dreves na uničenih gozdnih površinah je skupni doprinos k ohranjanju narave in njene biotske raznovrstnosti in veseli nas sodelovanje z organizacijami s sorodnimi nameni."

Bodite tudi vi družbeno odgovorni in prispevajte k zmanjšanju ogljičnega odtisa. Vabljeni v Toyotin gozd.

en_hibrid_eno_drevo_foto_toyota_003
Sajenje dreves na uničenih gozdnih površinah je skupni doprinos k ohranjanju narave in njene biotske raznovrstnosti. (foto arhiv Toyote Adria)

⇒ V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije smo zasadili večje število dreves v okolici Ljubljane;
⇒ namen zasaditve Toyotinega gozda je na najučinkovitejši način približati širši populaciji našo skrb za okolje in aktivno podpirati in pospeševati razvoj kvalitetne in zdrave življenjske kulture;
⇒ območje bomo spremljali in po potrebi opravili tudi čistilne akcije, izo-braziti pa želimo tudi najmlajše o pomenu gozda in različnih drevesnih vrstah ter o varovanju okolja;
⇒ Vsako drevo bo last enega naših novih lastnikov hibridnih vozil, drevesa bodo označena z lesenimi ploščicami z imenom in priimkom stranke, njim pa bomo v zameno posredovali tudi zahvalno kartico za nakup hibrida in obvestilo, da smo v njihovem imenu posadili eno drevo.

en_hibrid_eno_drevo_foto_toyota_004
V Toyotinem gozdu bodo za vsako prodano hibridno vozilo zasadili drevo. (foto arhiv Toyote Adria)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000