ponedeljek, 16. december 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 18. oktober 2016 ob 09:45, ogledov: 2382

Tista lepa leta - povabilo na predavanje Rada Kočevarja

Avtor: Matej Ogorevc
Tokrat bo Rado Kočevar svoje spomine strnil v predavanje z naslovom Tista lepa leta, zelo zanimivo pripoved ne le za ljubitelje gora, ampak tudi za vse geografe, ljubitelje narave in popotnike.
Geografsko društvo Gorenjske vabi svoje člane in simpatizerje društva na srečanje z našim najstarejšim aktivnim članom, Radom Kočevarjem, profesorjem geografije, sicer pa tudi enim najboljših slovenskih alpinistov v petdesetih letih. Utrinke iz številnih doživetij v gorah in po deželah širom Evrope in Balkana nam je že večkrat predstavil ob naših geografskih ekskurzijah, ko smo mu vedno znova prisluhnili z velikim zanimanjem.

Tokrat bo svoje spomine strnil v predavanje z naslovom Tista lepa leta, zelo zanimivo pripoved ne le za ljubitelje gora, ampak tudi za vse geografe, ljubitelje narave in popotnike.

Predavanje posvečamo spominu na našega dolgoletnega člana in prijatelja Francija Benedika, ki je desetletja v gore vodil in vzgajal številne generacije mladih kranjskih planincev, za kar je tudi prejel najvišja priznanja PZS.

Predavanje bo v četrtek, 20. oktobra 2016 ob 17. uri v Osnovni šoli Stane Žagar Kranj na Planini, učilnica 46 v drugem nadstropju.

Veseli bomo tudi vaših prijateljev in znancev, zlasti ljubiteljev gora! 

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000