ponedeljek, 16. december 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 26. oktober 2016 ob 12:25, ogledov: 2486

Občni zbor in letno srečanje GS in VGN Savinjskega MDO

Avtor: Matej Ogorevc
V soboto, 22. oktobra 2016, smo se srečali gorski stražarji in varuhi gorske narave Savinjskega meddruštvenega odbora planinskih društev. Za srečanje smo že prej naročili lepo vreme, dobro voljo smo prinesli kar sami.
Zbrali smo se v Kostrivnici, kjer smo se najprej prešteli, nato prisluhnili dobrodošlici predsednika Planinskega društva Boč Kostrivnica. Kmalu smo se pod vodstvom Frančiške Justin, načelnice odseka za varstvo gorske narave omenjenega društva, odpravili po stezah Dreveniške gore in proti njihovi koči s pomenljivim imenom - Planinska koča Velikonočnica. Med potjo nam je predstavila značilnosti in zanimivosti območja, obravnavali smo tudi naravovarstveno problematiko. Ko so se jutranje megle razkadile, smo uživali v gorkoti sončnih žarkov in v pisani paleti jesenskih barv.

Vse prehitro smo prispeli pred kočo, ki je pred kratkim slavila desetletnico postavitve. Najprej smo si privezali dušice, nato pa se lotili občnega zbora. Pregledali smo opravljeno delo odbora in odsekov ter si začrtali nove cilje in akcije v letu 2017. Niti nismo pozabili tudi povedati kaj pričakujemo od Komisije za varstvo gorske narave PZS.

Po obvezni skupinski fotografiji smo se odpravili proti rastišču velikonočnice, kjer smo obdelali problematiko varovanja tega rastišča ene izmed najbolj ogroženih rastlinskih vrst pri nas. O Boču in njegovem pogorju smo veliko izvedeli tudi v z ogledom zanimivega kratkega filma, ki smo si ga ogledali v Informacijskem središču Krajinskega parka Boč-Donačka gora.

kvgn_pzs_srecanje_vgn_gs_smdo_2016_foto_marjan_densa__4_ kvgn_pzs_srecanje_vgn_gs_smdo_2016_foto_marjan_densa__7_

Sledil je vzpon na vrh Boča. Tisti, ki smo se povzpeli na vrh 22 metrov visokega stolpa, smo bili danes praktično na 1000 metrov nadmorske višine. Sledil je spust proti Planinskemu domu na Boču in naprej proti Kostrivnici. Med potjo smo si ogledali še veličastni skorš, ki jih v teh krajih niti ni tako malo.

kvgn_pzs_srecanje_vgn_gs_smdo_2016_foto_marjan_densa__12_ kvgn_pzs_srecanje_vgn_gs_smdo_2016_foto_marjan_densa__14_

Zapis prispeval Marjan Denša.
Fotografirala Marija Lesjak in Marjan Denša


Fotogalerija

 Marjan Denša

 Marjan Denša1 / 10

 Marjan Denša2 / 10

 Marjan Denša3 / 10

 Marjan Denša4 / 10

 Marjan Denša5 / 10

 Marjan Denša6 / 10

 Marjan Denša7 / 10

 Marjan Denša8 / 10

 Marjan Denša9 / 10

 Marjan Denša10 / 10

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000