ponedeljek, 20. januar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 3. november 2016 ob 11:00, ogledov: 2433

Redni letni zbor VGN in GS MDO PD Dolenjske in Bele krajine

Planinsko društvo Pohodnik Novo mesto | 
Avtor: Matej Ogorevc
Že več kot 14 let, običajno jeseni, Odbor za varstvo gorske narave pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine organizira redni letni zbor varuhov gorske narave in gorskih stražarjev. Praviloma se vedno zberemo v drugem planinskem društvu. Tako se med seboj bolje spoznamo, izmenjujemo mnenja in ideje ter navežemo pristne planinske stike, kar vse ima za posledico številne skupne Že več kot 14 let, običajno jeseni, Odbor za varstvo gorske narave pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine organizira redni letni zbor varuhov gorske narave in gorskih stražarjev. Praviloma se vedno zberemo v drugem planinskem društvu. Tako se med seboj bolje spoznamo, izmenjujemo mnenja in ideje ter navežemo pristne planinske stike, kar vse ima za posledico številne skupne akcije.akcije.
Tokrat je organizacijo zbora prevzelo PD Pohodnik Novo mesto. 28. oktobra 2016 smo se zbrali pred Komunalo Novo mesto in najprej poslušali predavanje o ločevanju odpadkov, s poudarkom na nevarnih odpadkih. Predaval je inženir Simon Štukelj, ki je predavanje zaključil še z ogledom novomeškega centra za ločevanje odpadkov.
 
Po tem uvodu smo se sprehodili do bližnjega gostišča, kjer smo zbor nadaljevali. Najprej je delo in dejavnosti PD Pohodnik predstavil tajnik društva Marko Rems. Sledila so poročila o delu v letu 2016. O delu odbora je poročala vodja OVGN Rozalija Skobe, o delu odsekov v društvih pa še vsi prisotni načelniki odsekov za varstvo gorske narave PD. 

mdo_pd_dolenjske_bele_krajine_zbor_vgn_gs_2016_foto_rudolf_skobe__2_ mdo_pd_dolenjske_bele_krajine_zbor_vgn_gs_2016_foto_rudolf_skobe__4_

Zbora se je tokrat udeležila tudi predstavnica IO KVGN PZS Marta Bašelj. Pohvalila je naravovarstveno delo v planinskih društvih Dolenjske in Bele krajine ter predstavila nekaj akcij KVGN PZS. Poleg petih predsednikov planinskih društev, so se zbora udeležili tudi vsi gorski stražarji ter predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Dolenjske in Bele krajine Rudolf Skobe.
 
Pred zaključkom zbora smo sprejeli še okvirni program dela za leto 2017, zbor pa zaključili z okusno večerjo in prijateljskim planinskim klepetom. Zbora se je udeležilo kar 55 gorskih stražarjev in varuhov gorske narave, od skupno 211 kolikor jih premore naš meddruštveni odbor.
 
Zapisala Rozalija Skobe, fotografiral Rudolf Skobe
 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000