ponedeljek, 20. januar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 17. november 2016 ob 15:00, ogledov: 2200

Tečaj za gorsko stražo v Savinjskem MDO

Avtor: Matej Ogorevc
Odbor za varstvo gorske narave pri Savinjskem Meddruštvenem odboru planinskih društev je prvo soboto v novembru organiziral in izvedel prvi, teoretični del usposabljanja za nove gorske stražarke in stražarje.
Tečaj smo organizirali in izvedli ob podpori PD Grmada Celje, ki nam je prijazno odstopilo svoje lepo urejene društvene prostore. Člani odseka za varstvo gorske narave društva so poskrbeli, da je vse potekalo tako, kot je moglo. Za pomoč in podporo se njim in predsedniku društva najlepše zahvaljujemo.

Tečaja se je udeležilo 25 kandidatov in kandidatk iz desetih društev Savinjskega MDO PD. Predavali so dr. Peter Skoberne, Dušan Klenovšek, Andreja Vidali, Janja Tratnik in Marijan Denša. Program je potekal je po učnem programu KVGN, katerega smo nadgradili s predavanjem o naravovarstveni planinski pedagogiki.

Kljub natrpanemu urniku, predavanja so trajala od jutra do večera, so udeleženci tečaj ocenili zelo dobro. Pravzaprav so bili kar navdušeni, nenazadnje sta jim predavala dva vrhunska naravovarstvena predavatelja, po svojih najboljših močeh pa so se trudili tudi ostali.

Sedaj nas čaka še terenski del tečaja, ki bo potekal naslednje leto na Gori Oljki in na Dleskovški planoti.

Tečaj je imel samo eno pomanjkljivost - pozabili smo določiti dežurnega fotoreporterja, zato imamo na razpolago eno samcato fotografijo, posnela jo je Breda Šter.

Marijan Denša,
vodja tečaja

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000