sobota, 6. junij 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

nedelja, 26. februar 2017 ob 11:00, ogledov: 3135

Poročilo tečaja za gorenjske gorske stražarje

Avtor: Matej Ogorevc
V soboto, 18. februarja 2017, je Odbor za varstvo gorske narave Meddruštvenega odbora planinskih društev Gorenjske v Škofji Loki organiziralo tečaj za gorske stražarje. Tečaja se je udeležilo 31 tečajnikov iz desetih gorenjskih planinskih društev.
Tečaj smo začeli s kratkim uvodnim predavanjem Valentina Rezarja, vodjo Odbora za varstvo gorske narave MDO PD Gorenjske. Nato smo prisluhnili Borutu Peršolji, ki nam je na zelo zanimiv način opisal kaj najbolj onesnažuje gorsko naravo, kaj lahko kot posamezniki naredimo, da je tega čim manj in še veliko drugega.

Zunaj je sijalo toplo sonce, zato nam je sprehod do Gostilne Starman, kjer smo se podprli z obilno planinsko malico zelo ustrezal.

Po malici smo se morali hitro vrniti v učilnico, kjer smo prisluhnili predavatelju Alešu Zdešarju in predavanju o zaščitenih območjih. Sledilo je še predavanje o živalih in rastlinah, ki nam ga je podal Dušan Klenovšek. Na zanimiv način nas je spodbudil, da smo kljub napornemu dnevu zbrano sledili predavanju.

Čez mesec dni se bomo srečali še enkrat, ko bomo opravili drugi del tečaja in sicer celodnevni pohod, ki ga bomo zaključili s prijetnim druženjem ter podelitvijo diplom, značk in izkaznic novim gorskim stražarjem.

Marta Bašelj

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...