sobota, 6. junij 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 28. februar 2017 ob 14:30, ogledov: 2987

Poročilo z Zbora odsekov varstva gorske narave

Avtor: Matej Ogorevc
V soboto, 24. februarja 2017, je bil v Tržiču letni zbor odsekov VGN. Udeležilo se ga je 45 predstavnikov (z glasovalno pravico) od skupaj 103 odsekov pri društvih. Udeležba je bila torej 44-odstotna.
Prisotni so bili tudi številni drugi udeleženci, predvsem slušatelji dopoldanskega licenčnega izpopolnjevanja, tako da je bila udeležba res lepa.

Za uvod smo se pod vodstvom Irene Mrak sprehodili skozi Tržič ter se povzpeli na grič k cerkvi sv. Jožefa, od koder smo se ozrli na okoliške gore, ki jih je ponoči pobelil sneg.

Udeležence zbora sta pozdravila Uroš Ribič, podpredsednik PD Tržič, in Miro Eržen, član predsedstva PZS, in zboru zaželela uspešno delo.

Posebna gostja srečanja je bila Ana Cergolj Kebler iz Zavarovalnice Triglav, vodja projekta Očistimo naše gore. Predstavila je projekt, dosedanje dosežke in načrte za prihodnost. Ker stremimo k podobnim ciljem, ohranjanju naših gora, in se pri tem kažejo številne možnosti uspešnega sodelovanja, je njena predstavitev vzbudila veliko zanimanja.

Nato se je začelo zares. Irena Mrak, načelnica KVGN, je predstavila poročilo o delu in finančno poročilo za leto 2017. Opravili smo veliko dela, največji pomen posvečamo usposabljanju za varuhe gorske narave. Pomembno je tudi povezovanju z meddruštvenimi odbori, ti so v preteklem letu izvedli tri usposabljanja za gorske stražarje.

Zastavljen program dela za leto 2017 bo od IO KVGN zahteval veliko naporov, saj ga poleg načrtovanih projektov "bogatijo" številne nepredvidene zadolžitve.
 
Ker je Izvršni odbor kadrovsko zdesetkan, saj sta zaradi nestrinjanja s politiko vodstva PZS iz odbora izstopila dva agilna člana, Marjeta Keršič Svetel in Darko Lorenčič, smo na zboru izvolili v odbor dve nadomestni članici.

Ana Kreft prihaja iz PD Vrhnika, je varuhinja gorske narave, letnik 2015. Tudi Kristina Veber je varuhinja od leta 2015, prihaja iz PD Kamnik.

Na zboru smo sprejeli tudi dopolnitve pravilnika KVGN. Ko bo k dopolnitvam dal soglasje Upravni odbor PZS, jih bomo objavili.

Zagotovo je bila eden od vrhuncev srečanja podelitev najvišjih priznanj KVGN. Diplomo dr. Angele Piskernik za svoje dolgoletno uspešno delo na področju varstva gorske narave so prejeli Milan Vodnik (PD Škofja Loka), Albin Žnidarčič (PD Sežana), Odsek za varstvo gorske narave PD Iskra Kranj in Odbor za varstvo gorske narave pri MDO Dolenjske in Bele krajine.

Srečanje se je odvijalo v lepem in prijaznem okolju OŠ Tržič, kjer so pod vodstvom mag. Draga Zalarja, pomočnika ravnatelja, za nas zelo lepo poskrbeli.

Marijan Denša

Fotogalerija

 Dušan Prašnikar in Mojca Švajger

 KVGN PZS1 / 12

 KVGN PZS2 / 12

 KVGN PZS3 / 12

 KVGN PZS4 / 12

 KVGN PZS5 / 12

 KVGN PZS6 / 12

 KVGN PZS7 / 12

 KVGN PZS8 / 12

 KVGN PZS9 / 12

 KVGN PZS10 / 12

 KVGN PZS11 / 12

 KVGN PZS12 / 12

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...