sobota, 6. junij 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 9. marec 2017 ob 15:30, ogledov: 3009

Po nagelj in po izkaznico gorskega stražarja na Goro Oljko

Planinsko društvo Polzela | 
Avtor: Matej Ogorevc
PD Polzela organizira prvo soboto v marcu tradicionalni pohod »Po nagelj na Goro Oljko«, s katerim obeležijo mednarodni praznik žena. Že drugo leto so se jim pridružili gorski stražarji in varuhi gorske narave Savinjskega MDO planinskih društev, ki pohod izkoristijo za utrjevanje naravovarstvenega znanja in krepitev vezi.
Letos se je pohoda poleg številnih članov PD Polzela udeležilo 33 naravovarstveno podkovanih in zagnanih pohodnikov iz 13 društev SMDO. Med potjo so jim gostitelji predstavili značilnosti in zanimivosti območja. Tako kot lani, je tudi letos veliko pozornosti vzbudila drobna cvetlica iz družine lilijevk - navadni pasji zob.

 pd_polzela_po_nagelj_2017_foto_marijan_densa__1_

Pred kočo je udeležence izleta pričakal čaj dobrodošlice. Ženski del ekspedicije je bil deležen lično izdelanih nageljnov. Nekatere od njih hranijo doma že velik šopek, ki mu vsako leto dodajo nov cvet.

Ko so si pohodniki malo oddahnili, je sledila svečana podelitev značk in izkaznic tečajnikom za gorsko stražo. Savinjski MDO je bogatejši za 25 novih gorskih stražark in stražarjev. Razveseljivo je, da je med njimi veliko mladih in tistih, ki imajo pomembno vlogo v planinskih društvih.  

Besedilo in zgornja fotografija izpod peresa in iz fotografskega aparata Marijana Denše

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...