ponedeljek, 20. januar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 10. julij 2017 ob 17:00, ogledov: 1845

Varuh narave - predlog skupine za trajnostni razvoj in odgovor ministrstva

Avtor: Manca Ogrin
Skupina nevladnih organizacij za trajnostni razvoj je na Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) aprila naslovila predlog za vključitev varuha narave v Zakon o ohranjanju narave, MOP pa je v odprtem pismu pobudo zavrnil. V nadaljevanju objavljamo oba dokumenta.
Skupina nevladnih organizacij za trajnostni razvoj, ki jo sestavljajo predstavniki Planinske zveze Slovenije, Ribiške zveze Slovenije, Lovske zveze Slovenije, Turistične zveze Slovenije, Čebelarske zveze Slovenije, Kinološke zveze Slovenije in Zveze tabornikov Slovenije, je 5. aprila 2017 na novinarski konferenci v Ljubljani javno podpisala Predlog za vključitev varuha narave v Zakon o ohranjanju narave, ki ga je naslovila na Ministrstvo za okolje in prostor RS.

PDF DOKUMENT:
Predlog za vključitev varuha narave v Zakon o ohranjanju narave (1,43 MB)

Ministrstvo za okolje in prostor je odgovorilo 12. junija 2017.
V odprtem pismu Sektorja za ohranjanje narave Direktorata za okolje MOP so izpostavili, da je institut varuha narave, kot je predlagan v pobudi, že vzpostavljen prek varuha človekovih pravic in prek možnosti zastopanja interesov ohranjanja narave, ter zavzeli mnenje, "da z dodatnim in novim institutom varuha narave in s prestavljanjem obstoječih določil iz predpisa v predpis, ne bi mogli bistveno pripomoči k ohranjanju narave. Bolj pomembno se nam zdi, da se obstoječi institut zastopanja interesov ohranjanja narave bolje uveljavi v praksi".
 
PDF ODGOVOR Ministrstva za okolje in prostor na pobudo za vključitev varuha narave v Zakon o ohranjanju narave (112,90 KB)

-------------------------
Povezana novica:

Varuh narave – glas narave za skupno dobro vseh nas

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000