sreda, 1. april 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 19. oktober 2017 ob 00:00, ogledov: 1959

Uspešno izvedena naravovarstvena akcija Krnsko pogorje

Planinsko društvo Nova Gorica | 
Avtor: Matej Ogorevc
Vodji Odbora VGN pri MDO PD Posočje Miru Strosarju se je porodila ideja, da bi izvedli naravovarstveno akcijo na področju MDO Posočje pod okriljem Odseka za varstvo gorske narave PD Nova Gorica.
Zadnjo soboto v mesecu septembru smo se zbrali varuhi gorske narave, planinci in ljubitelji gorske narave iz različnih planinskih društev. Cilj nam je bil ogled in pregled Krnskega pogorja po zaključku sezone. Iz različnih izhodišč smo dostopili do Doma pri Krnskih jezerih. Udeleženci akcije smo si bili enotni, da je stanje zelo v redu, saj nismo nabrali skorajda nič smeti, kar pomeni, da so obiskovalci gora zelo ozaveščeni in lepo skrbijo za naše gore. Potrudili se bomo, da bo akcija postala tradicionalna.

Franka Zega

Vtisi udeleženk:
Bila je lepa jesenska sobota, ko sva se skupini planincev - Odseku varuhov narave, pridružili še dve amaterki. Čeprav nisva izvrstni planinki, sva se odločili, da greva na pohod, saj bova v pomoč pri gorski čistilni akciji, po poti do Krnskega jezera.

Res sva preživele ob sončnih ljudeh en izjemno lep in zanimiv sončen dan. Ob premagovanju vzpona in iskanju smeti, so nam le-ti velikodušno in strokovno predstavili naše prelepe slovenske gore. Seznanili so naju tudi z markiranjem in varnostjo v gorah, ter presenetili z njihovo ljubeznijo in skrbjo do narave, ki je prežeta z duhom prostovoljstva. Na sami poti pa smo našli izjemno malo odpadkov, zato smo se vsi strinjali s trditvijo, da so obiskovalci naših gora zelo osveščeni in kulturni saj znajo cenit lepoto narave.
Kljub utrujenosti, ki smo jo občutili na koncu poti, sva se z veseljem odločile, da se vključiva v Planinsko društvo med člane varuhov narave. Sedaj pa komaj čakava naslednje izzive.

Ljubica Benčič in Liljana Abram

pd_nova_gorca_naravovastvena_akcija_2017__2_

pd_nova_gorca_naravovastvena_akcija_2017__3_

pd_nova_gorca_naravovastvena_akcija_2017__5_

pd_nova_gorca_naravovastvena_akcija_2017__7_

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000