ponedeljek, 16. december 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 13. februar 2018 ob 12:30, ogledov: 1523

Bodi del gora! - skupna kampanja alpskih parkov

Avtor: Matej Ogorevc
Bodi del gora! je naravovarstvena akcija namenjena večji informiranosti splošne javnosti o negativnih posledicah zimskih aktivnostih na prostoživeče živali. Hkrati spodbuja odgovorno obiskovanje gora v za naravo občutljivem zimskem času.
»Bodi del gora!« je osveščevalna akcija Agencije za varstvo narave in nemškega zveznega ministrstva za okolje, varstvo narave, gradnjo in jedrsko varnost. Pri zasnovi je sodelovalo več kot 60 strokovnjakov in predstavnikov združenja Alparc, med njimi tudi predstavniki Javnega zavoda Triglavski narodni park.

Gore so prekrite z obilico snega. Toda pozor, v gorah nismo sami - kar je za nas prostor svobode in sprostitve, je za živali dom! Med brezskrbnim vijuganjem po belih strminah vztopamo v življenski prostor številnih živali. Ne pozabimo na njih - živali pozimi upočasnijo svoj življenjski ritem, vsakršno gibanje v snegu pa zahteva še večjo porabo dragocene energije, ki jo v pusti in s hrano borni pokrajini stežka obnovijo. Zato se obnašajmo diskretno, tiho, predvsem pa izbirajmo poti, ki se izogibajo neposredni bližini potencialnih bivališč živali (samotna s snegom nepokrita grmovja, območja z večjo koncentracijo živalskih sledi, ...).Pomagajmo divjini preživeti! Bodimo del gora ter hodimo, smučajmo in plezajmo odgovorno!

be_part_of_the_mountains_3
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000