četrtek, 21. marec 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 2. marec 2018 ob 09:00, ogledov: 1029

Usposabljanje za gorske stražarje 2018 na Dolenjskem

Avtor: Matej Ogorevc
Dolenjskim planincem narava že od nekdaj veliko pomeni, zato jo varujemo in jo želimo čim bolj ohraniti. Zadnjih petnajst let pa je že zaslediti velik napredek na področju varstva narave.
V ta namen je Odbor za varstvo gorske narave pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine že enajstič po vrsti izvedel naravovarstveno usposabljanje za gorske stražarje. Naš dolgoročni cilj je, da bi imel vsak planinec to osnovno naravovarstveno izobrazbo. Letos se ga je udeležilo 21 planincev iz 7 planinskih društev. Zbrali smo se 24. februarja v mrzlem jutru v novih prostorih planinskega društva Krka Novo mesto.

Letos so predavali Jože Perše, Andrej Hudoklin pouka Rozalija Skobe. Predavanja so bila zanimiva in kvalitetna. Tudi slušatelji so aktivno sodelovali, zlasti pri problemih onesnaženj v domačem okolju in nalogah, ki jih bodo čakale kot gorske stražarje v njihovih planinskih društvih. Okusno kosilo, ki nas je tudi ogrelo, smo pojedli v Hiši kulinarike in turizma na bližnjem Glavnem trgu.

Zahvaljujemo se PD Krka Novo mesto za gostoljubnost in pomoč pri izvedbi izobraževanja, še posebej predsedniku Antonu Progarju in načelniku odseka za varstvo gorske narave Zdravku Damjanoviču. Izvedeli smo, da so v ta namen morali pridobiti še dodatne stole.

Vodja OVGN za Dolenjsko in Belo krajino,
Rozi Skobe
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000