četrtek, 21. marec 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 7. marec 2018 ob 08:30, ogledov: 1317

Po nagelj na Goro Oljko

Planinsko društvo Polzela | 
Avtor: Matej Ogorevc
Gorski stražarji in varuhi gorske narave Savinjskega MDO PD so se tretje leto zapored pridružili tradicionalnemu izletu PD Polzela Po nagelj na Goro Oljko, ki je v soboto pred 8. marcem, mednarodnim dnevom žena.
Začeli so v Polzeli in se v svežem snegu mimo rojstne hiše pesnice Neže Maurer povzpeli do planinskega doma na Gori Oljki.

Letošnji pohod je bil povsem drugačen od prvih dveh. Pretekli leti so občudovali prebujajočo se naravo in spoznavali prve znanilce pomladi, predvsem za območje značilni pasji zob, letos pa belino preko noči zapadlega snega, ki je pokrajino odel v mir in spokojnost. Temu primerno so se tudi obnašali; čim manj hrupa, da bi ne vznemirjali živali v gozdu, ki morajo pozimi varčevati z energijo.

Pred domom so vse udeleženke izleta, štirinajst jih je bilo, prejele v dar iz papirja narejen nagelj. Nekatere so si izprosile tudi dodatnega, ker so res lepi. V sobi gorske straže v domu so si naravovarstveniki najprej "privezali dušico" in nato prisluhnili smelim načrtom odbora za varstvo gorske narave za letošnje leto. Ko so nahranili dušo in telo, so se pod vodstvom vodnikov PD Polzela varno vrnili na izhodišče.

Izleta se je udeležilo 26 stražarjev in varuhov iz 8 društev SMDO. Sicer je bilo udeležencev manj kot prejšnji leti, vendar glede na snežne razmere več od pričakovanj organizatorja. Med udeleženci je bila tudi glavnina tečajnikov letošnjega tečaja za gorsko stražo v SMDO, kar je seveda razveseljivo.

Marijan Denša

Fotogalerija

 Boris Luka Lukanc, Martin Škoberne, Marijan Denša

 Boris Luka Lukanc, Martin Škoberne, Marijan Denša1 / 6

 Boris Luka Lukanc, Martin Škoberne, Marijan Denša2 / 6

 Boris Luka Lukanc, Martin Škoberne, Marijan Denša3 / 6

 Boris Luka Lukanc, Martin Škoberne, Marijan Denša4 / 6

 Boris Luka Lukanc, Martin Škoberne, Marijan Denša5 / 6

 Boris Luka Lukanc, Martin Škoberne, Marijan Denša6 / 6

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000