ponedeljek, 16. december 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 2. junij 2018 ob 09:00, ogledov: 1791

Info točka v Koči na Golici

Planinsko društvo Jesenice | 
Avtor: Manca Ogrin
Pri Planinskem društvu Jesenice smo se skupaj s Planinsko zvezo Slovenije v lanskem letu vključili v mednarodni projekt Alpe Adria Karavanke/Karawanken. V naši koči na Golici smo uredili info točko, ki ponuja najrazličnejše informacije planincem in drugim obiskovalcem tega dela Karavank.
V osrednjem prostoru smo postavili omaro in mize, kjer so vsem na voljo planinski vodniki, zemljevidi, karte in druga planinska literatura za odrasle in mladino. Opisane so planinske poti, njihova dolžina in zahtevnost. Na voljo so informacije o ostalih planinskih kočah v Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah. Nabor informacij smo razširili s promocijskimi gradivi Turistično-informacijskega centra Občine Jesenice.

koca_na_golici_info_tocka_foto_arhiv_pd_jesenice
Načelnik Gospodarske komisije PZS Valentin Rezar in predsednik PD Jesenice Ivan Hlede ob odprtju info točke v Koči na Golici (foto Janko Rabič)

V okviru Info točke načrtujemo srečanja različnih planinskih skupin. Prvo je bilo v soboto, 26. maja, ko smo organizirali tematski pohod z naslovom V rožce na Golico. V koči smo predstavili knjižico avtorice Nade Praprotnik z opisom 30 najbolj zanimivih rož, ki rastejo v Karavankah, od Hruškega vrha do Vajneža.

V okviru Info točke smo pripravili fotografsko dokumentarno razstavo Golica skozi čas. Na ogled so fotografije vseh treh koč na območju Golice v različnih zgodovinskih obdobjih, nadalje fotografije pohodov in srečanj, ki jih organizira naše društvo. To so srečanja z slovenskimi planinci v zamejstvu, Dan Jeseničanov in občinski pohod na Golico. Spomnili smo se letošnje 125-letnice rojstva našega znamenitega gornika, alpinista in gorskega reševalca Joža Čopa.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000