torek, 25. januar 2022
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 23. junij 2018 ob 08:50, ogledov: 2104

Gorska pustolovščina na Rogli

Avtor: Matej Ogorevc
Stojnica Komisije za varstvo gorske narave na Dnevu slovenskih planinskih doživetij na Rogli je bila lep primer uspešnega sodelovanja vseh treh nivojev organiziranosti KVGN, predvsem pa odličen primer medgeneracijskega sodelovanja planincev pri reševanju zank in ugank s področja varstva gorske narave. In teh ni bilo malo.
Kar devet delavnic za najmlajše in starejše mlade smo pripravili za številne obiskovalce letošnjega planinskega srečanja. Nekateri so nas obiskali še pred odpiralnim časom, torej še preden smo uspeli dokončno postaviti vse, kar je bilo potrebno.

Za naše mize in igrala so se posedali najmlajši, tudi tisti še ne samohodni, veliko je bilo tudi malce starejših mladih. Prijetno je bilo gledati, ko sta dedek in vnuček tekmovala, kdo bo prej ali kdo ve več ali prav. Kajti vse naše naloge so vsebovale naravovarstveno sporočilo. Pridružila sta se mam tudi Martin Šolar, eden od podpredsednikov PZS, in Matej Planko, generalni sekretar PZS. Žal nas predsednik PZS zaradi številnih obveznosti ni našel.

kvgn_pzs_dspd_2018_foto_arhiv_kvgn__4_

Obisk je bil res lep, tako da je deset animatorjev na trenutke komaj lovilo sapo, ko so skušali ustreči vsem obiskovalcem. Še bolj smo lovili naše pripomočke, ki jih je nagajivi veter na vsak način skušal raznesti po pohorskih planjah. Smetili seveda ne bomo - zato smo polaganke in drug papirni material obteževali, sprva z manjšimi, potem pa z vedno večjimi kamni. Ni dosti manjkalo, pa bi za obtežitev naročili kar tovor pohorskega ćizlakita.

Vsi obiskovalci so od naše stojnice odhajali zadovoljni in s primerkom brošure Gorska pustolovščina, ki so jo dobili kot nagrado in domačo nalogo, ker so rešili vsaj en problem varstva gorske narave.


Fotogalerija

 Arhiv KVGN

 Arhiv KVGN1 / 12

 Arhiv KVGN2 / 12

 Arhiv KVGN3 / 12

 Arhiv KVGN4 / 12

 Arhiv KVGN5 / 12

 Arhiv KVGN6 / 12

 Arhiv KVGN7 / 12

 Arhiv KVGN8 / 12

 Arhiv KVGN9 / 12

 Arhiv KVGN10 / 12

 Arhiv KVGN11 / 12

 Arhiv KVGN12 / 12

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije