ponedeljek, 20. januar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 26. junij 2018 ob 09:20, ogledov: 1904

Vabilo k sodelovanju pri odstranjevanju biomase iz jezera na Planini pri Jezeru

Avtor: Manca Ogrin
Gorske stražarje in varuhe gorske narave vabimo na očiščevalno akcijo v organizaciji JZ Triglavski narodni park. V mesecu juliju bo potekalo odstranjevanje preproge priobalnih alg iz jezera na Planini pri Jezeru. Akcija bo potekala 10. in 11. julija 2018.
Planinska dejavnost nedvomno ogroža naše okolje in naravo. Eden od pomembnih tovrstnih dejavnikov je tudi zahteva po udobju obiskovalcev gora.

Od nas, naše odgovornosti je odvisno, kako obsežne in močne so te poškodbe in koliko naredimo za popravljalen ukrepe, s katerimi omilimo naš okoljski odtis v gorah.

Zato vabimo gorske stražarje in varuhe gorske narave na očiščevalno akcijo v organizaciji JZ Triglavski narodni park. V mesecu juliju bo potekalo odstranjevanje preproge priobalnih alg iz jezera na Planini pri Jezeru. Akcija bo potekala 10. in 11. julija 2018.

Razporedili se bomo okoli jezera in z grabljami odstranili plavajoče alge iz jezera. Alge bomo odlagali na določena mesta, da se posušijo. Naslednji dan jih bomo pobrali, naložili na traktor in odpeljali na določeno mesto.

Potrebna oprema, ki jo udeleženci prinesejo s seboj: visoki škornji, rokavice, grablje, plastično vedro.

Število udeležencev je omejeno. Če želite sodelovati, pišite na: tanja.menegalija@tnp.gov.si ali pokličite na tel. št.. 04 5780 225, najkasneje do 2. julija 2018.

IO KVGN
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000