ponedeljek, 16. december 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 23. avgust 2018 ob 10:00, ogledov: 1109

Tudi planinci: Očistimo Slovenijo – še zadnjič

Avtor: Matej Ogorevc
V društvu Ekologi brez meja letos tretjič in zadnjič organizirajo čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2018 v do zdaj prepoznani obliki. Tokrat si poleg čiščenja divjih odlagališč in pobiranja odpadkov še bolj želijo spreminjati družbeno kulturo. To želijo doseči tudi z informiranjem prebivalstva o problematiki onesnaževanja.
Društvo Ekologi brez meja skupaj s prostovoljci 15. septembra 2018 ponovno organizira akcijo čiščenja divjih odlagališč odpadkov »Očistimo Slovenijo - še zadnjič« 

Akcija je del svetovnega dneva World cleanup day, ki bo na isti dan potekal v 150 državah po svetu. Akciji se pridružuje tudi Planinska zveza Slovenije, za koordinacijo pa bo skrbela Komisija za varstvo gorske narave PZS.

Planinska organizacija vestno in stalno skrbi za varstvo in ohranjanje (gorske) narave, predvsem na področju planinskega usposabljanja in vzgoje, ter ima zastavljen razmeroma širok nabor stalnih tovrstnih akcij, vendar dodatna aktivnost, zlasti v širšem krogu, ni odveč.

Namen akcije je predvsem preventiva: ozaveščanje za preprečevanje nastajanja odpadkov!

Organizator daje pobudo za široko mavrico možnih aktivnosti v okviru akcije, predvsem do osrednjega datuma akcije.

Za naše (planinske) namene pride v poštev tudi dopolnitev registra (nekdanjih) divjih odlagališč v okolici planinskih postojank za namen strokovne in dosledne sanacije le-teh v prihodnje. Vabimo vas, da ga dopolnite!

Register_odlagalisca

Vabimo vsa društva, meddruštvene odbore, komisije in odbore, da se akcije udeležijo v največjem možnem obsegu. Vodje (predsednike, načelnike) prosimo za (regionalno) spodbudo in usklajevanje.

Komisija za varstvo gorske narave PZS

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000