sreda, 23. september 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 11. april 2019 ob 00:00, ogledov: 667

Vabilo na mednarodno konferenco - Izzivi in priložnosti multifunkcijskega upravljanja travišč

Avtor: Dušan Prašnikar
Vabilo na mednarodno konferenco z naslovom Izzivi in priložnosti multifunkcijskega upravljanja travišč, ki bo potekala na Ptuju, od 15. do 17. 5. 2019.
Konferenca bo organizirana v okviru projekta LIFE Ohranjanje in upravljanje suhih travišč v vzhodni Sloveniji.
Suha travišča so pomemben del slovenskega sredogorja. So posledica kmetijske dejavnosti, krčitve gozdov zaradi živinoreje, predvsem pašništva. So del naše kulturne krajine ter prispevajo h krajinski pestrosti in raznolikosti, razveseljujejo nas z razgledi.
Predvsem so podlaga neizmerne biotske pestrosti in raznolikosti rastlinskega in živalskega sveta. Številne vrste kukavičnic in drugega pisanega travniškega cvetja (povezava) privabljajo množico vrst metuljev, čmrljev in drugih žuželk, te razveseljujejo ptice in male sesalce.
Suha travišča so domovanje redke in ogrožene velikonočnice (povezava). Ogrožena so zaradi intenzivnejšega kmetovanja (gnojenja) na eni strani in zaraščanja na drugi. KVGN PZS oziroma gorski stražarji in varuhi gorske narave se tradicionalno udeležujemo akcije čiščenja travišč na pohorskih planjah, Smrekovcu in drugod.

V prilogi je vabilo na konferenco.

Vabilo na koferencoPDF Vabilo
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...