sreda, 23. september 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 16. april 2019 ob 08:30, ogledov: 1110

Zbor odsekov varstva gorske narave Savinjskega MDO PD

Planinsko društvo Velenje | 
Avtor: Matej Ogorevc
V soboto, 13. aprila 2019 je bil na Paškem Kozjaku zbor odsekov varstva gorske narave Savinjskega MDO PD. Potekal je v slabem vremenu, okrnjeni udeležbi, ta dan so imeli mnogi številne planinske obveznosti, dobri družni in delovnem ozračju.
Udeleženci so zjutraj naprej poklepetali ob zajtrku, s katerim jih je prijazno pogostilo PD Velenje. Nato so se povzpeli na Špik (1108 m), ki je najbolj zahodni vrh Paškega Kozjaka in se podali po okoliških poteh ter spoznavali značilnosti območja, ki je tako kot vsa Slovenija izredno lepo in zanimivo, vendar posebej ogroženo.

Po vrnitvi v dom so si najprej privezali dušo oziroma nahranili telo ter se oskrbeli s pedagoškimi gradivi za delo v društvih, nato pa začeli z zborom. Pregledali so delo odbora v preteklem letu in program letošnjega ter izvolili nove odbornike. Nov odbor je sestavljen tako da omogoča kontinuiteto dela (zamenjal se je del odbornikov) in teritorialno pokriva širno območje MDO, ki sega od Avstrije do Hrvaške.

Najžlahtnejši del zbora so bila poročila in programi odsekov. Točka, ki je trajala najdlje in je bila najbolj raznolika. Savinjski MDO ima razvejano mrežo odsekov in pestro naravovarstveno dejavnost v društvih.

kvgn_pzs_zbor_2019_foto_marijan_densa

Na koncu je udeležence nagovorila Manja Rajh, predsednica Savinjskega MDO. Na kratko je predstavila delo in program Savinskega MDO in udeležence povabila na meddruštvene akcije. Zahvalila se je udeležencem za dobro delo v društvih in odboru z dosedanjim načelnikom na čelu za uspešno povezovanje odsekov in usmerjanje dela.

Naslednje srečanje varstva gorske narave Savinjskega MDO bo v nedeljo, 28. aprila, organiziralo ga bo PD Zabukovica.

Marijan Denša,
vodja OVGN Savinjskega MDO PD

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...