petek, 18. oktober 2019
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 4. junij 2019 ob 15:00, ogledov: 980

Rastlinstvo na območju Karavank | usposabljanje

Avtor: Matej Ogorevc
Usposabljanje bo potekalo v okviru projekta »Alpe Adria regija doživetij« in je namenjeno planinskim, gorskim in turnokolesarskim vodnikom, ki izvajajo ali bi v prihodnosti želeli izvajati turistična vodenja na območju Karavank.
Območje Karavank ima zelo dobre naravne pogoje za pohodništvo, kolesarjenje in mehki zimski turizem. Obstoječa mreža planinskih in drugih pohodnih poti je zelo gosta in ponuja raznovrstna pohodniška doživetja. V okviru čezmejnega projekta »Alpe Adria regija doživetij«, bo postavljen velik napredek pri ponudbi kolesarjenja in tudi mehkega zimskega turizma. H kakovostni ponudbi destinacije prispevajo tudi usposobljeni vodniki, ki znajo gostom odkrivati zanimivosti in tudi manj znane posebnosti Karavank, tako z vidika naravnih in kulturnih značilnosti kot zgodb, ki lahko goste še posebej nagovorijo in se jim vtisnejo v spomin. Septembra 2018 smo v okviru projekta tako že organizirali usposabljanje za vodenja na območju Karavank, z usposabljanjem o rastlinstvu pa želimo znanje še nadgraditi in zainteresirane usposobiti še na tem področju.

Vsebina usposabljanja:

  • rastlinstvo na območju Karavank
  • rastlinstvo melišč
  • geomorfologija

Kraj in datum: območje Zelenice, sobota, 22. junij 2019

Potek usposabljanja: usposabljanje bo potekalo v soboto, 22. 6. 2019, na območju Zelenice. Zbor bo ob 9:00 na Ljubelju, predviden zaključek pa ob 17:00. Kosilo bo zagotovljeno.
Z Ljubelja se boste v spremstvu predavateljev, Tine Petras in Mateja Blatnika ter vodje Odbora za varstvo gorske narave pri MDO PD Gorenjske, Asje Štucin, odpravili na raziskovanje rastlinskega sveta proti Zelenici in naprej. Z vami bo še lokalni poznavalec narave, Janko Meglič. Med turo bodo teme obdelane teoretično in praktično.

Ciljna skupina: planinski, gorski in turnokolesarski vodniki, ki izvajajo turistična vodenja na območju Karavank; ostali planinski in turnokolesarski vodniki PZS in tudi vsi drugi, ki jih zanima turistično vodenje v Karavankah ali le gorska narava (gorski stražarji, varuhi gorske narave ...).

Jezik usposabljanja: za slovenske udeležence bo vodenje v slovenščini, po potrebi je tudi možnost vodenja v angleščini.

Cena: usposabljanje je za udeležence brezplačno in vključuje vodenje, predavanja ter kosilo na planinski koči.

Število udeležencev: 30

Rok za prijavo: petek, 14. junij 2019, po principu prej prispelih prijav, na elektronski naslov katja.macek@pzs.si.

Ostale informacije dobijo prijavljeni po roku prijav.

Priloga: 
DOC prijavnica


Usposabljanje bo potekalo v okviru projekta »Alpe Adria regija doživetij«. Namen projekta je razvoj trajnostnega turizma in čezmejne turistične ponudbe na območju zahodnih Karavank, temelječih na pohodništvu, kolesarjenju in zimskih doživetjih. Projekt je sofinanciran s strani Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija Avstrija 2014-2020, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.Usposabljanje organizirata Umweltbüro in Planinska zveza Slovenije.

karavanke_vodenje

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000