nedelja, 7. junij 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 3. oktober 2019 ob 13:30, ogledov: 1027

Predstavitev knjige Vprašaj goro Joža Miheliča in spominski pohod Tineta Miheliča

Avtor: Manca Ogrin
Slovenski planinski muzej v soboto, 5. oktobra 2019, ob 17. uri vabi v Mojstrano na predstavitev knjige Joža Miheliča Vprašaj goro. Isti dan bo ob 15. obletnici smrti alpinista, avtorja gorniške literature in violinista Tineta Miheliča tudi spominski pohod pod Pihavec, kjer se je končala njegova pot.
Slovenski planinski muzej v soboto, 5. oktobra 2019, ob 17. uri vabi v na predstavitev knjige Joža Miheliča: Vprašaj goro, slavospeva bohinjskim goram izpod peresa alpinista, plezalca, turnega smučarja, pedagoga, naravovarstvenika, fotografa, pisca ...

Vprašaj goro je žlahtna pripoved o skromnih in poštenih ljudeh, ki so živeli predani svojemu rodu, domu in zemlji. Je spomin na otroštvo v Bohinju, na prijateljske vezi, ki so nastale v dobi zorenja, na plezalne začetke in najbolj polna leta alpinizma in na turno smučanje, ki mu Joža Mihelič ostaja zvest vse življenje.

Ob 15. obletnici smrti alpinista, avtorja gorniške literature in violinista Tineta Miheliča, Joževega brata, dogodek prirejajo v sodelovanju z njegovo družino. Že zjutraj vabljeni na spominski pohod pod Pihavec, kjer se je končala njegova pot. Lahko se pridružite v soboto, 5. oktobra 2019, ob 8. uri pri Aljaževem domu v Vratih, od koder se skupaj odpravijo čez Luknjo do vstopnega kamina, za kar je potrebnih vsaj nekaj planinskih izkušenj. V primeru zelo slabega vremena pohod odpade, sicer pa ga prilagodijo vremenskim razmeram in gredo samo do Luknje.

Vstopnine in prijavnine ni. Vabljeni v zakladnico spominov legendarne družine Mihelič!

-------------------------
Povezana novica:
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...