petek, 7. avgust 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 17. december 2019 ob 08:35, ogledov: 703

13. festival BOFF prinaša 32 filmov

Avtor: Manca Ogrin
Bovec Outdoor Film Festival by Fjällräven, festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami, od 28. do 30. decembra v Kulturnem domu Bovec.
Pred vrati je trinajsta izvedba bovškega filmskega festivala BOFF. V treh dneh, od sobote, 28., do ponedeljka, 30. decembra, bo na platnu Kulturnega doma Bovec na ogled 32 filmov, ki so se prebili skozi sito izbora izmed 67 prispelih del. Več je krajših filmov, združeni pa so v tematske sklope po okoli 90 minut.

Prvega dne bosta na sporedu ženski in naravovarstveni sklop.

Drugega dne je spremljevalni spored najbogatejši z okroglo mizo na temo preobremenjenosti infrastrukture in narave s turizmom, tudi športi, ter z dvema predavanjima: Manca Korelc bo predstavila svoj nagrajeni projekt Moja jezera, Rok Zalokar in Petra Brajnik pa svoje »vertikalne avanture« med Julijci, Himalajo in Aljasko. Udeležba na okrogli mizi in predavanjih je brezplačna. Sledi sklop smučarskih filmov, med njimi bo tudi svetovna premiera filma Skiing The Fire Ring avtorjev Miha Deisingerja in Ivice Kostelića, posnet na Islandiji.

Tretjega dne bodo na sporedu tudi slovenski filmi. Prisotni bodo tudi avtorji in akterji, tako da bodo sklopom sledili kratki pogovori z njimi.

Tudi letos bodo obiskovalci izbrali dobitnika dveh nagrad - za najboljši domači in najboljši tujejezični film. Pokrovitelj nagrade za najboljši domači film po izboru občinstva je Fjällräven.

Projekcije se bodo vsak dan začenjale ob 17. uri.

Vstopnice za projekcije (5 € za sklop, 8 € za dan in 22 € za abonma) bodo na voljo v Kulturnem domu Bovec uro pred začetkom prvega sklopa, možna je rezervacija preko spletne strani.

Dni v Bovcu bodo popestrile še delavnice in izleti, med projekcijami bo poskrbljeno tudi za najmlajše.

Glavna pokrovitelja festivala BOFF sta Dolina Soče in Občina Bovec.

Vabljeni v Bovec!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...