petek, 7. avgust 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

nedelja, 29. december 2019 ob 10:00, ogledov: 965

Fotografski natečaj Motivi Natura 2000

Avtor: Matej Ogorevc
Zavod za ribištvo Slovenije v okviru mednarodnega projekta »LIFE for LASCA« razpisuje fotografski natečaj z naslovom »Motivi Natura 2000,« katerega cilj je poudariti pomen posebnih varstvenih območij, ki so jih določile članice Evropske unije in seveda ohranitev biotske raznovrstnosti za prihodnje rodove. Med njimi je tudi Slovenija, ki ima trenutno določenih 355 območij Natura 2000, od tega je 324 območij določenih na podlagi Direktive o habitatih in 31 na podlagi Direktive o pticah.
V skrbi za prihodnost zaščitenih živalskih in rastlinskih vrst in seveda okolja v katerem živijo, Vas vljudno vabimo, da nam preko vaših fotografskih motivov pomagate širši javnosti predstaviti delček neprecenljivega zaklada območij Natura 2000.

gumb

Tema natečaja je narava v območjih Natura2000. Udeleženci so vabljeni, da skozi fotografije prikažejo lepoto okolja na teh območjih.

Natečaj je namenjen vsem polnoletnim osebam in je brezplačen.

Fotografija mora biti v formatu JPEG v najmanjši velikosti 3600x2400 (širina X višina) ali v večji z enakim razmerjem stranic (3:2). Dovoljene so tako barvne kot črno-bele fotografije. Dovoljene so fotografije pokrajin, živali, rastlin in makro fotografije. Dovoljene so le horizontalne postavitve fotografij (zaradi formata okvirjev na razstavi). S prijavljeno fotografijo se ne sme sodelovati na drugih natečajih. Fotografije, ki niso v skladu s pravili natečaja, ne bodo upoštevane. Fotografiji mora biti priloženo ime in priimek avtorja in ime/naslov fotografije.

20 najbolje uvrščenih bo prejelo praktične nagrade in izdelke projekta Life for Lasca. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v vrednosti 250 €. Drugouvrščeni bo prejel denarno nagrado v vrednosti 150 €. Tretjeuvrščeni bo prejel denarno nagrado v vrednosti 50 €.

Natečaj se prične 1. januarja 2020 in traja do vključno 31. decembra 2020. V roku 3 mesecev po zaključku natečaja bodo razglašeni in objavljeni zmagovalci in fotografije, izbrane za fotografsko razstavo.

Za sodelovanje je potrebno izpolniti spletno prijavnico na strani lifeforlasca.eu. Pravila in pogoji sodelovanja so objavljeni na lifeforlasca.eu/page/razpis/.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...