četrtek, 9. april 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 2. marec 2020 ob 00:00, ogledov: 263

Usposabljanje gorskih stražarjev v Kočevju

Avtor: Matej Ogorevc
Trinajst je srečna številka za Odbor za varstvo gorske narave MDO PD Dolenjske in Bele krajine, saj se je trinajstega izobraževanja za gorske stražarje, 29. februarja 2020 v Kočevju, udeležilo kar 34 planincev.
Do sedaj največ. Nekaj tudi zelo mladih, kar je še posebej pohvalno. Prišli so iz 10 planinskih društev našega MDO - ja, ena pa iz PD LPP Ljubljana.

Na željo PD Kočevje, iz katerega se je izobraževanja udeležilo kar 14 planincev, je bilo izobraževanje pri njih v prelepih prostorih Zavoda za gozdove Slovenije - Območna enota Kočevje. Tudi prehrana je bila zelo okusna v bližnji Restavraciji Marof, gorske stražarke iz Kočevja, na čelu s prizadevno Tino Kotnik pa so poskrbele za čaje, kavo in piškotke med odmori.

Vse je presenetil načelnik KVGN PZS Marjan Denša, ki nas je prišel pozdravit, nato pa ostal do konca izobraževanja. Tudi predsednik MDO Dolenjske in Bele krajine Rudolf Skobe nam je zaželel uspešno delo.

mdo_pd_dolenjske_bele_krajine_gorski_strazar_1_del_foto_rudolf_skobe__1_

Ponovno so nam predavali izvrstni predavatelji, sami strokovnjaki. Predavanja so bila zanimiva, strokovna, predvsem pa snov podana na način, da nam je čas hitro minil, domov pa smo odšli z mislimi, kako lahko tudi mi prispevamo k varovanju in ohranjanju narave.

Vsi pa že komaj čakamo drugi del tečaja, ki bo 9. maja v Krajinskem parku Drava pri Središču ob Dravi. Takrat pa se nam boste lahko pridružili tudi ostali GS in VGN ter ljubitelji narave.

Zapisala: vodja usposabljanja Rozi Skobe
Foto: Rudolf Skobe
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000