nedelja, 9. avgust 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 9. marec 2020 ob 00:00, ogledov: 405

Naravovarstveni pohod na Goro Oljko

Planinsko društvo Polzela | 
Avtor: Matej Ogorevc
Tradicionalnega pohoda Po nagelj na Goro Oljko v organizaciji PD Polzela se je udeležilo manj udeležencev od prijavljenih, saj so se nekateri žal ustrašili slabih razmer in negotove vremenske napovedi.
Na pohodu, ki se mu v okviru svojih srečanj pridružijo tudi varuhi gorske narave in gorski stražarji Savinjskega MDO PD, je bilo tokrat zgolj 33 planincev iz sedmih društev.

S pohodom v PD Polzela obeležujejo 8. marec, mednarodni dan žena, nadgradimo pa ga z naravovarstvenimi vsebinami. Ker so nageljni namenjeni predvsem lepšemu spolu, so bila dekleta seveda v večini, a pridružilo se jim je tudi ducat »pobov«, za spodbudo in družbo.

smdo_pzs_naravovarstveni_pohod_gora_oljka_arhiv_smdo__2_

Res je prejšnji dan močno deževalo, a sobota je pohodnikom postregla z lepim in sončnim dnevom. Pohod na Goro Oljko vsako leto izvedejo po drugi različici, letos so se podali iz Andraža, po Mornovi poti. Med potjo so udeleženci spoznavali naravovarstveno problematiko obiskovanja gorskega sveta in občudovali spomladansko cvetje. Seveda so bili največ pozornosti, občudovanja in fotografiranja deležni cvetovi pasjega zoba, ki ga je v gozdovih Gore Oljke res veliko.

Pred domom so udeleženke prejele zaslužen nagelj, no tudi nekateri udeleženci so si ga izprosili, da se bodo lahko z njim izkazali doma, nato pa v društveni sobi prisluhnili pozdravnim besedam in informacijam Manje Rajh, vodje Savinjskega MDO PD. Svoje so dodali tudi Mirko Jegrišnik, predsednik PD Polzela, Uroš Čotar, načelnik odseka za varstvo gorske narave in drugi. Po počitku in okrepčilu so se podali še na razgledišče, od koder je res fantastičen razgled vse do Kamniško-Savinjskih Alp, ki so se bleščale v novem snegu, nato pa se varno vrnili v dolino.

smdo_pzs_naravovarstveni_pohod_gora_oljka_arhiv_smdo__3_

Naslednje srečanje Odbora VGN SMDO PD bo 28. marca na Gozdniku, v organizaciji PD Zabukovica in PD Pošte in Telekoma Celje. Vabljeni tudi vi!

 

Zapisal Marijan Denša
Foto: arhiv SMDO PD
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...