četrtek, 28. januar 2021
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 11. marec 2020 ob 08:50, ogledov: 1300

Mednarodni natečaj UIAA | Mountain Protection Award 2020

Avtor: Matej Ogorevc
Natečaj Mednarodnega združenja gorniških organizacij (UIAA) je do zdaj omogočil mednarodno uveljavo, prepotrebno financiranje, izmenjavo idej in dobrih praks že 118 projektom iz več kot 30 držav. Če se želite s svojim gorskim naravovarstvenim projektom predstaviti tudi sami, ga lahko že zdaj prijavite na letošnji razpis.
Udeležba in visoko dosežena mesta projektov na natečaju so pomagala pri hitrejšem in širšem doseganju zastavljenih ciljev, kot je gradnja infrastrukture za izboljšanje življenjskih in naravnih razmer gorskih območij.

UIAA Mountain Protection Award 2020
Letošnji natečaj UIAA Mountain Protection Award poteka v sodelovanju s Švicarskim podjetjem Bally, ki je omogočilo znatno povišanje nagradnega sklada, prizadevalo pa si bo tudi za obsežnejše ozaveščanje javnosti o pobudah in prijavljenih projektih, skupaj s združenjem UIAA.

Na natečaj lahko prijavijo projekte vse organizacije, katerih dejavnosti so neposredno povezane z gorništvom in gorskimi športi, organizacije, ki vzpodbujajo sodelovanje lokalnih skupnosti pri razvoju trajnostnih kulturnih in gorniških dejavnosti. Prijavijo se lahko organizacije članice združenja UIAA ter profitne in neprofitne organizacije ob podpori oz. soglasju organizacije članice združenja UIAA (v Sloveniji je to Planinska zveza Slovenije).

Rok za oddajo prijav je 30 junij (24:00). Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani theuiaa.org.

Ocenjevalna komisija bo sestavljena iz strokovnjakov z različnih področij kot je geografija, okoljevarstvo, geologija, turizem ipd.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...