sobota, 15. avgust 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 18. junij 2020 ob 13:00, ogledov: 502

Simpozij Obisk gora v času podnebnih sprememb

Avtor: Matej Ogorevc
O razsežnostih in posledicah vplivov podnebnih sprememb na obisk gora ter prilagoditvah za njihovo blaženje se v širši javnosti obiskovalcev gora govori le priložnostno ali pa v okviru posameznih ved in gospodarskih panog. Omenjena tematika bo predstavljena na bolj odmeven in širši javnosti razumljiv način na posebnem simpoziju.

Simpozij

OBISK GORA V ČASU PODNEBNIH SPREMEMB

sobota, 20. junij 2020, Slovenski planinski muzej

Namen simpozija je poročati o stanju podnebnih sprememb, njihovemu vplivu na obisk in ukrepom, ki pomagajo k ustreznemu ravnanju, obenem pa spodbujati k blaženja podnebnih sprememb in njihovih posledic. V poštev pridejo tudi teme, ki so povezane z nekaterimi ukrepi in primeri dobrih praks, ki jih lahko izvedejo obiskovalci gora in tudi tamkajšnje občine. K tem ukrepom želimo še posebej pritegniti občine oziroma članice Skupnosti konvencije županov za podnebje in energijo. Eden od majhnih, a pomembnih korakov je tudi uvedba trajnostnega potrošništva. Ker bo simpozij namenjen predvsem strokovni in širši planinski javnosti in alpinistom, bomo kot spodbudo k trajnostnemu potrošništvu sočasno s tem dogodkom testno izvedli tudi izmenjevalnico rabljene planinske opreme.

PDF Vabilo in program

obisk_gora_v_casu_podnebnih_sprememb_2


izmenjevalnica
  • Zbiramo nepoškodovano in čisto opremo. Radi bi, da se oprema podari. Če pa jo želite zamenjati, vam lahko priskrbijo prostor, kjer poskrbite za menjavo.

  • Zbirajo opremo tako za otroke kot odrasle. Veseli bomo športnih oblačil (majice, hlače, puloverji ...) kot tudi opreme za šport (planinski čevlji, nahrbtniki ...).
Izmenjevalnica športne opreme se bo izvajala pred muzejem. Vstop je prost. Za sodelovanje na izmenjevalnici ni potrebno prinesti opreme.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...