sreda, 29. junij 2022
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 31. marec 2022 ob 07:30, ogledov: 658

Zbor odsekov za varstvo gorske narave

Avtor: Matej Ogorevc
Zbor odsekov za varstvo gorske narave je eden od dveh dogodkov v letu, ko se varuhi/nje gorske narave gorski stražarji in stražarke PZS srečamo v večjem številu. Po dveh zborih na daljavo, izolacij in socialnih distanc smo bili drug drugega zelo veseli, saj je delo v živo veliko uspešnejše od komuniciranja na daljavo oziroma virtualno, predvsem pa prisrčnejše.
Letošnji zbor je potekal v konferenčni dvorani Centra Kope na Pohorju, v izvrstni organizaciji koroškega odbora. Janez Senica, vodja odbora, se je z ekipo zares izkazal in zbor nadgradil z odličnim kulturnim programom. Zapeli so nam Pojoči gorniki, Lilijana nam je doživeto predstavila pesmi Pohorcev o Pohorju.

kvgn_pzs_zbor_vgn_2022_foto_marijan_densa__1_

Nagovorili so nas Irena Mrak, podpredsednica PZS, Martina Šišernik, podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec in Danilo Goljat, predsednik PD Slovenj Gradec, tudi v imenu Mirka Tovšaka, vodjo koroškega MDO PD. Janez je poleg vsega uredil tudi brezplačno uporabo res lepe in funkcionalne dvorane. Hvala občini Mislinja, ker nam je odpustila ta strošek, to se bo našemu proračunu zelo poznalo.

kvgn_pzs_zbor_vgn_2022_foto_marijan_densa__2_

Zbora odsekov se je udeležilo 55 načelnikov oziroma njihovih pooblaščencev, udeležba je bila torej 49 %, in več gostov, med njimi že omenjeni govorci, poleg njih tudi prejemniki diplom dr. Angele Piskernik in številni drugi planinci, tudi dopoldanski tečajniki.
Zbor je bil volilni, volili in izvolili smo nov izvršni odbor (IO) KVGN. Od »starih« članov niso več kandidirali Daniela, Franka, Jure in Nataša, ostali so Irena, Marijan, Miran, Olga in Sabina. Na novo so prišli (še ena) Irena, Janko in Tomaž. Nov odbor je torej kombinacija dosedanjih in novih članov, ti so razmeroma dobro teritorialno porazdeljeni, kar je dobro za uspešno sodelovanje z odbori odsekov. Tudi strokovno je odbor dovolj podkovan, da bo lahko kos vsem izzivom, ki jih je na področju varstva narave žal vedno več.

kvgn_pzs_zbor_vgn_2022_foto_marijan_densa__3_

Na zboru smo podelili osem diplom dr. Angele Piskernik, najvišja priznanje za življenjsko delo ali izjemne uspehe na področju varstva gorske narave, od tega dve aktualni, to je za leto 2021, ter šest diplom za nazaj, ko nismo mogli izvesti zborov v živo, dve za leto 2020 in štiri za leto 2019. Vsem prejemnikom iskreno čestitamo!

kvgn_pzs_zbor_vgn_2022_foto_marijan_densa__4_

Zapisal Marijan Denša,
fotografirala Katja Žagar in Marijan Denša
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije