torek, 21. maj 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 30. september 2022 ob 00:00, ogledov: 548

13. tradicionalna prostovoljna akcija čiščenja zaraščajočih travišč - planj na Pohorju

Avtor: Dušan Prašnikar
Prostovoljna akcija bo potekala v soboto, 8. oktobra 2022, zbirališče na Rogli pred Picerijo Planja ob 9:15.
Cilj naravovarstvene akcije je povečati obseg in izboljšati kvaliteto travnih površin, ohraniti značilno podobo pohorske krajine in izboljšati življenjske pogoje za ogrožene živali in rastline.
Zavod RS za varstvo narave, Občina Zreče, Unitur d.o.o., Sklad za naravo Pohorje, Občina Mislinja, Zavod za gozdove Slovenije
vas vabimo na

13. TRADICIONALNO PROSTOVOLJNO AKCIJO

čiščenja zaraščajočih travišč – planj na Pohorju, ki bo

v soboto, 8. oktobra 2022.

Zbirališče je na Rogli pred Picerijo Planja ob 9:15 uri.

Cilj naravovarstvene akcije je povečati obseg in izboljšati kvaliteto travnih površin, ohraniti značilno podobo pohorske krajine in izboljšati življenjske pogoje za ogrožene živali in rastline.

Prevoz iz Zreč bo organiziran izpred Gasilskega doma v Zrečah ob 8:30 uri. Povratek v smeri Zreč je predviden ob 15.00 uri.

S seboj imejte primerno delovno opremo in obutev (močni delovni/pohodni čevlji, rokavice) in dobro voljo. Za prehrano in pijačo bodo poskrbeli organizatorji. Vsak udeleženec bo prejel tudi simboličen spomin na akcijo (majico). Akcija bo predvidoma trajala od 9.30 do 14.00 ure.

Prosimo vas, da svojo udeležbo na prostovoljni akciji potrdite na elektronski naslov info@zrece.eu ali na tel. št. 03/ 757-17-27 do četrtka, 6. 10. 2022.

Dogodek bo organiziran v skladu s priporočili NIJZ glede zaščite zdravja v trenutni epidemiološki situaciji covida-19. Priporočila NIJZ za tovrstni dogodek si oglejte na naslednji povezavi:
https://nijz.si/sl/priporocila-za-zascito-zdravja-v-trenutni-epidemioloski-situaciji-covida-19
Za vsa vprašanja ali dodatna pojasnila smo dosegljivi na info@zrece.eu ali na tel. št. 03/ 757-17-27.

Vljudno vabljeni!

Če bi na dan predvidene prostovoljne akcije deževalo, se akcija prestavi na soboto, 15. oktobra 2022. Spremljajte obvestila v sredstvih obveščanja. Opozorilo za varnost pri delu: Organizator akcije ne odgovarja za tveganja, ki nastanejo kot rezultat delovnih aktivnosti.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije