četrtek, 30. marec 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 7. oktober 2022 ob 00:00, ogledov: 566

Študentski forum – Mikrofon podnebju; od petka, 14. do nedelje, 16. oktobra na Filozofski fakulteti v Ljubljani

Avtor: Dušan Prašnikar
CIPRA Slovenija organizira študentski forum, ki bo potekal od petka, 14. do nedelje, 16. oktobra na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Študentski forum – Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za odzivanje na podnebne spremembe: varstvo biodiverzitete in javno zdravje pa ni namenjen zgolj študentom ampak tudi vsem mladim zaposlenim in pa konec koncev tudi tistim z malo več izkušnjami.

V petek nam bodo Tomaž Gorenc z Inštituta za zdravje in okolje, dr. Arnulf Hartl in dr. Bischof Michael z Institute of Ecomedicine of the Paracelsus Medical University Salzburg, mag. Ina Šuklje Erjavec z Urbanističnega inštituta Republike Slovenije in Živa Pečenko z Wette+Küneke Landschaftsarchitektur GbR poglobili znanje na področju vpliva podnebnih sprememb na javno zdravje in pomenom zelenih površin v mestih.

 

V soboto bodo področje vpliva podnebnih sprememb na biodiverziteto osvetlili Serena Arduino s CIPRE International, dr. Boštjan Mali in dr. Lado Kutnar z Gozdarskega inštituta Slovenije - Oddelka za gozdno ekologijo in Oddelka za načrtovanje in monitoring gozdov in krajine, Tomaž Mihelič z DOPPSa, dr. Anamarija Žagar z Nacionalnega inštituta za biologijo in izr. prof. dr. Matej Ogrin z Oddelek za geografijo FF UL.

 

V nedeljo pa si bomo vse slišano pogledali še v praksi, v Mestnem gozdu Celje. mag. Robert Hostnih z Društva Mestni gozd in Boštjan Hren z Zavoda za gozdove Slovenije bosta vodila aktivnost "Videti gozd" med drevesi (so-naravnost upravljanja, lokalni in globalni vplivi, gozdna terapija in gozdna pedagogika). Garsia Kosinac in Mojca Drevenšek z EnLita pa "Videti gozd" ukrepov podnebnih scenarijev (interaktivno orodje).

 

Če bi radi svoje znanje o podnebnih spremembah poglobili, izmenjali mnenja ali pa zgolj razširili svojo mrežo poznanstev, se nam pridružite na Študnetskem forumu. Udeležite se lahko zgolj dela ali pa dogodka v celoti.

 

*Dogodek je v celoti brezplačen, možna je tudi brezplačna nastanitev v Ljubljani.

 

Vabilo s podrobnim programom in prijavnim obrazcem je dostopno tukaj: https://www.cipra.org/sl/novice/napovedujemo-studentski-forum-mikrofon-podnebju-znanje-in-kompetence-za-odzivanje-na-podnebne-spremembe-varstvo-biodiverzitete-in-javno-zdravje.

Lepo vabljeni!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije