ponedeljek, 24. junij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 25. april 2023 ob 00:00, ogledov: 464

Dan zemlje 22. april – Odbor za varstvo gorske narave pri MDO PD Ljubljana

Avtor: Matej Ogorevc
V torek 18. aprila 2023 smo se sestali varuhi gorske narave in gorski stražarji, tokrat v razširjeni sestavi in ene izmed točk dnevnega reda je bila tudi dogajanje (posek) v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.
Našemu vabilu so se odzvali iz Zavoda za gozdove RS, konkretno iz Območne enote Ljubljana. Dejavnost gozdarjev, mestne občine in uprave Krajinskega parka sta prisotnim obrazložila Barbara Slabanja - ogovorna za gojenje in varstvo gozdov in Jernej Rednak, vodja KE Ljubljana.

Prisotne sta seznanila z zgodovino urejanja parka v preteklosti, danes in kako se sprejemajo načrti o upravljanju gozdov.

Kot je bilo pričakovati, so se mnenja križala, vendar smo dobili tudi strokovna pojasnila. Vsekakor smo bili z odzivnostjo gozdarske stroke zadovoljni, da so se odzvali našemu vabilu, mnenja o tovrstnih posegih so pa vedno deljena.

V nadaljevanju smo spregovorili še o dogajanjih v mesecu maju in juniju. 27. maja bomo aktivni na Dnevu Ljubljanskih planincev, ki bo pri Črnuškem domu na Mali planini, 3. junija pa organiziramo ogled Lovrenških jezer, 10. junija pa se bomo udeležili Dneva planincev na Kalu nad Hrastnikom.

Nevenka Rajhman
OVGN MDO Ljubljana
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije