četrtek, 28. september 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 3. junij 2023 ob 08:00, ogledov: 572

Razpis| Poletni naravovarstveni tabor v Lepeni za otroke

Planinsko društvo Nova Gorica | 
Avtor: Matej Ogorevc
Odsek za varstvo gorske narave Planinskega društva Nova Gorica v sodelovanju s Komisijo za varstvo gorske narave pri Planinski zvezi Slovenije vabi na poletni naravovarstveni tabor v Lepeni.

POLETNI NARAVOVARSTVENI TABOR V LEPENI
23. do 29. julij 2023


Komisija za varstvo gorske narave PZS in Odsek za varstvo gorske narave Planinskega društva Nova Gorica vabita na POLETNI NARAVOVARSTVENI TABOR v Lepeni od 23. julija do 29. julija 2023. Medtem, ko je marsikje po slovenskih gorah še sneg, skupina malo starejših ljubiteljev narave vneto načrtuje, kako ti pripraviti nepozabne počitnice. Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem, ki vas zanima narava, uživanje v njej, njeno preučevanje ali varovanje. Na taboru se bomo skozi spoznavanje skrivnosti narave, ki nas bo obkrožala, naučili to bolje razumeti in se z njo povezati. Seveda ne na šolski, ampak na super zabaven način. Vsak dan bo poln raznih kratkočasnih aktivnosti.

KAJ ...bomo počeli?

Opazovali bomo razne živali in rastline, tudi zdravilne, se čudili čarom nočnega neba, prisluhnili zvokom gozda, odkrivali veščine preživljanja prostega časa v naravi, se razmigali skozi igro, zapeli ob tabornem ognju, ponagajali vrstnikom, se nasmejali ob družabnih igrah in... No, nekaj pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

KDAJ? Od nedelje, 23. julija do sobote, 29. julija 2023

KJE? Taborili bomo v šotorih v Lepeni.

KDO? Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem od četrtega do devetega razreda, čemur je program tudi prilagojen.

S KOM? Z varuhi gorske narave, vodniki in mentorji mladinskega odseka ter biologi, ornitologi in ostalimi ljubitelji narave.

KOLIKO? Prispevek znaša 160 € in vključuje avtobusni prevoz, taborni prostor, prehrano, vse aktivnosti in celotno organizacijo tabora. Če se prijavi več otrok iz iste družine, drugemu (in tretjemu, itd.) pripada popust 20 €.

KAKO SE PRIJAVIM? Izpolnite prijavnico, ki jo dobite na spletni strani PD Nova Gorica, in izpolnjeno pošljite preko elektronske pošte na info@planinsko-drustvo-ng.si s pripisom NARAVOVARSTVENI TABOR 2023 ali prinesite na sedež društva, Bazoviška ulica 4, 5000 Nova Gorica. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do 18. 6. 2023.

Vse dodatne informacije dobite na mob. št. 031 868 003 Tjaša Mirt ali 040 222 137 Danijela Medveš.

NAČIN PLAČILA? Plačilo se izvede na namen tabor VGN ali na TRR: SI56 0400 1004 6570 756 ali na sedežu PD Nova Goric v času uradnih ur v enem ali dveh obrokih (ob prijavi 80€, preostanek prvi dan tabora).

Nekaj dni pred začetkom tabora bo sklican sestanek z udeleženci in starši, kjer vas bomo seznanili z ostalimi podrobnostmi.

PREVOZ DO/S TABORA? Iz Nove Gorice bo organiziran prevoz z avtobusom. Zadnji dan pridejo starši po svoje mlade naravovarstvenike v tabor.

DOC Prijavnica

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije