ponedeljek, 24. junij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 7. junij 2023 ob 00:00, ogledov: 472

Naravovarstveni izlet OVGN MDO Ljubljana na Lovrenška jezera

Avtor: Dušan Prašnikar
Odbor za varstvo gorske narave MDO Ljubljana je v soboto, 3. junija organiziral naravovarstveni izlet na Lovrenška jezera.
Že drugo leto zapored nam je uspelo napolniti avtobus z ljubitelji narave, varuhi gorske narave in gorskimi stražarji. Sedeminštirideset nas je bilo, iz enajstih PD MDO Ljubljana. Tako kot lani nam je MDO Ljubljana tudi letos kril stroške prevoza iz Ljubljane do Rogle, pot do Lovrenških jezer in nazaj smo izvedli kot se šika: po markirani poti, po stopnicah do razglednega stolpa in mostičkih okoli jezerc, med potjo smo si vzeli čas za opazovanje okolice. Med potjo žal spet videli da je »fibec hujši kot ošpice« in nekateri nevedneži pač morajo tacati izven poti.

Nimam sreče in ponovno sem naletela na mino pri razglednem stolpu. Pred leti na množico cigaretnih ogorkov, letos na odvržene smeti pod klopjo, ne veliko, vendar so bile. Seveda smo jih pobrali in odnesli kamor sodijo.

To pot se nam je pridružila Irena Bertoncelj, članica KVGN in dogovorili smo se da jeseni, na letnem sestanku OVGN spregovorimo o dogajanju na Ljubljanskem Barju, razmerjih med Naturo 2000, naravo in ohranjanju le-te in kmetijstvom. Ideja, ki jo moramo še dogovoriti in upam, da bomo uspeli.

Nevenka Rajhman
OVGN MDO Ljubljana
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije