ponedeljek, 26. februar 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 5. december 2023 ob 10:00, ogledov: 2651

Zemljevid priporočenih turnosmučarskih poti na Pokljuki

Avtor: Manca Ogrin
Najbolj priljubljene turnosmučarske poti na širšem območju Pokljuke potekajo v bližini mirnih območij za belko, divjega petelina, ruševca in gamsa, zato je Planinska zveza Slovenije s partnerji projekta VrH Julijcev pripravila zemljevid priporočenih turnosmučarskih poti na Pokljuki, na katerih boste živalim zagotavljali večjo mero miru.
Turno smučanje zahteva veliko mero znanja, izkušenj in poznavanja razmer. Za varno pot je potrebna dobra predhodna priprava z upoštevanjem aktualnih informacij Planinske zveze Slovenije, plazovnih biltenov in meteoroloških napovedi. Turno smuko je priporočljivo opraviti v spremstvu vodnika ali v obliki organiziranega izleta planinskih društev. Najbolj priljubljene poti na širšem območju Pokljuke potekajo v bližini mirnih območij za belko, divjega petelina, ruševca in gamsa. Planinska zveza Slovenije je s partnerji projekta VrH Julijcev pripravila zemljevid priporočenih turnosmučarskih poti na Pokljuki, na katerih boste živalim zagotavljali večjo mero miru. Skupnost Julijske Alpe je oblikovala nov turistični produkt Juliana SkiTour, štiri turnosmučarske etape po Julijskih Alpah s skupno dolžino 52 kilometrov.

zemljevid_priporoceniih_turnosmucarskih_poti

Ljubitelji zimskih aktivnosti morate biti pozimi v naravi še posebej skrbni gostje. Gozdni in skalni robovi, prelomnice, goličave in bližine krmišč so prostori, kjer se živali, ki aktivno preživijo zimo, največ zadržujejo. Bolj aktivne so ob mraku in ponoči, ko iščejo hrano. Vsak dodaten premik, ki ga ustvarite s svojo prisotnostjo, pomeni zanje veliko izgubo energije in posledično slabše pogoje za njihovo preživetje.

PDF Zimski napotki za odgovorno obiskovanje narave Triglavskega narodnega parka
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije