torek, 21. maj 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 28. marec 2024 ob 00:00, ogledov: 262

Predavanje o vlogi dr. Angele Piskernik

Avtor: Dušan Prašnikar
Odsek za varstvo narave pri PD Ljubljana Matica vabi na predavanje dr. Petra Skoberneta o vlogi dr. Angele Piskernik v varstvu narave, ki bo v sredo, 3. aprila 2024 ob 17. uri v prostorih PD Ljubljana-Matica v Ljubljani, Trdinova 8 (1.nadstropje).

Odsek za varstvo narave pri PD Ljubljana Matica vabi na predavanje dr. Petra Skoberneta o vlogi dr. Angele Piskernik v varstvu narave, ki bo v sredo, 3.  aprila 2024 ob 17. uri v prostorih PD Ljubljana-Matica v Ljubljani, Trdinova 8 (1.nadstropje). 

Peter Skoberne je doktor biologije, naravovarstvenik s širokim vedenjem in znanjem, publicist, predavatelj, fotograf. Od leta 1978 do 2020 se je poklicno ukvarjal z varstvom narave. Leta 1989 mu je Prirodoslovno društvo Slovenije podelilo priznanje Angele Piskernik za publicistično dejavnost na področju varstva narave.

 

Dr. Angela Piskernik je bila botaničarka, naravovarstvenica in ena prvih Slovenk z doktoratom iz naravoslovja. Po drugi svetovni vojni je postala ravnateljica Prirodoslovnega muzeja Slovenije in s tem tudi vodila Referat za varstvo prirode, ki se je pod njenim vodstvom razvil v poklicno službo za varstvo narave. Predavatelj nam bo predstavil to obdobje in vlogo te izjemne ženske za razvoj varstva narave v Sloveniji.

 

Vljudno vabljeni !

Načelnik odseka Bojan Oblak

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije