torek, 21. maj 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 12. april 2024 ob 00:00, ogledov: 217

Naravovarstvena ekskurzija po risovi učni poti

Avtor: Dušan Prašnikar
Odbor za varstvo gorske narave MDO Dolenjske in Bele krajine vabi na Naravovarstveno ekskurzijo po Risovi učni poti, v soboto, 11. maja 2024
V maju se bomo ljubitelji narave, GS in VGN OVGN MDO PD Dolenjske in Bele krajine podali na KOČEVSKO, na naravovarstveno ekskurzijo PO RISOVI UČNI POTI. Tokrat ste povabljeni tudi GS in VGN iz celotne Slovenije!

Zagotovljeno bo strokovno vodstvo ene izmed avtorjev te poti dipl. ing. gozdarstva Tine Kotnik. Sama pot je bila v lanskem letu razglašena in nagrajena za naj pot v Sloveniji.

Zbrali se bomo pred Kočo Pri Jelenovem studencu 11. 5. 2024 ob 9.uri. Do tam se pripeljete iz Kočevja, s konca Podgorske ulice. Gozdna cesta je lepo označena. Nad domom je parkirišče. Na izhodišču se boste lahko odločili za krajšo ali daljšo varianto. Obe poti sta krožni in se končata pri planinskem domu.

Bodite primerno obuti in planinsko oblečeni. Ob slabši vremenski napovedi vzemite s seboj kakšen dežnik ali pelerino, zraven pa malico in vodo v nahrbtniku. Tudi pohodne palice ne bodo odveč. V planinskem domu boste lahko naročili kosilo ali pa samo pijačo, morda kavo.

Prijave udeležencev iz drugih MDO PD posredujte vodje OVGN le teh vodji ekskurzije in vodji OVGN za Dolenjsko in Belo krajino Rozi Skobe do 9. 5. 2024 do 12.00 ure na tel: 041 533 317 ali e–naslov: rozi.skobe@siol.net, GS in VGN Dolenjske in Bele krajine pa neposredno Rozi Skobe!

Pohod bomo brezplačno vodili vodniki PZS in varuhi gorske narave!

Razpis pripravili: Tina Kotnik in Rozi Skobe
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije