sobota, 9. december 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 28. oktober 2009 ob 00:00, ogledov: 2283

80 pohodnikov iz vse Slovenije na Menini odločno proti nedovoljenim vožnjam v naravi

V nedeljo, 18. oktobra 2009 se je pohoda na Menino, ki ga je odsek za varstvo narave Planinskega društva Gornji Grad organiziral ob praznovanju mednarodnega dneva hoje udeležilo skupno kar 80 pohodnikov.

Pohod je potekal v okviru vseslovenske akcije Komisije za varstvo gorske narave pri Planinski zvezi Slovenije za katero je dalo pobudo PD Gornji Grad, namen akcije pa je bil opozoriti slovensko javnost in državo na neurejeno problematiko nedovoljenih voženj v naravnem okolju, ki se z vsakim letom povečuje in tako povzroča vse večje negativne posledice za naravo in ljudi.

Pohoda se je udeležilo 30 članov domačega planinskega društva, razveseljiva pa je bila tudi močna podpora iz strani ostalih planinskih društev, saj se je pohodu pridružilo kar 50 pohodnikov iz skupno 14 društev iz vse Slovenije. Med pohodniki sta bila tudi dva predstavnika Slovenske gorske policije, predstavnik organizacije Mountain Wilderness Slovenija ter predstavniki Kolpingovega združenja Slovenije.

Po prihodu v dom na Menini se je razvila zanimiva debata, kjer so si pohodniki izmenjali mnenja in izkušnje v zvezi z nedovoljenimi vožnjami v naravi s katerimi se srečujejo po vsej Sloveniji in se izrekli k čimprejšnji ureditvi te problematike iz strani države. Vse udeležence pohoda je organizator nagradil z brezplačno malico in pijačo in se jim zahvalil za množično podporo.

Pohod so podprla naslednja društva:


PD Nazarje

PD Ljubno

PD Kamnik

PD Velenje

PD Vinska Gora

PD Celje

PD PTT Celje

PD Krim

PD Ljubljana Matica

PD Maribor Matica

PD Paloma Sladki Vrh

PD Lenart

PD Ajdovščina

PD Koper

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije